El Community Manager és l’encarregat de crear, gestionar, dinamitzar i mantenir la presència d’una empresa o marca en les plataformes digitals, així com fer créixer una comunitat virtual a Internet. D’aquesta manera, podem dir que la figura del Community Manager és essencial per desenvolupar una bona estratègia a les xarxes socials. Si voleu saber més informació sobre la figura i les funcions del Community Manager, podeu saber-ne més en l’anterior post.
Tanmateix, a l’hora de comunicar-nos a Internet, és important tenir cura de cada detall i tenir en compte tots els factors que afecten a les marques, tant de manera activa com passiva
En aquest blog, explicarem els encerts i els errors del Community Manager.
1. Analitzar els resultats: És essencial que cada mes analitzem les estadístiques de les xarxes socials per entendre quins són els continguts que més bona rebuda tenen per part dels usuaris. D’aquesta manera, podrem informar-nos sobre el que hem de millorar o bé el que hem de continuar publicant.
2. Utilitzar un llenguatge accessible, atractiu i empàtic: El missatge que volem transmetre ha de ser clar i atractiu per a l’usuari, així aconseguirem que interactuïn amb les publicacions.
3. Compartir contingut inservible: El contingut que s’ha de compartir a les xarxes socials ha de tenir relació amb els objectius de l’empresa que representa. Així doncs, totes les marques o empreses tenen uns objectius de màrqueting que s’han d’aplicar a l’estratègia de les xarxes socials. Per tant, s’ha de prioritzar la qualitat i no la quantitat.
4. Errors ortogràfics: És important escriure de manera correcta, sense faltes gramaticals ni ortogràfiques. Per evitar aquests tipus d’errors, sempre s’ha de revisar el text, podent utilitzar correctors o diccionaris.
5. No respondre els comentaris o els missatges dels usuaris: Existeixen situacions en què el Community Manager ha de respondre a certs comentaris o missatges dels usuaris. En tot moment el professional ha de ser conscient que és el portaveu de la marca, i per tant ha de saber utilitzar el to adequat en cada cas.
6. Copiar i plagiar continguts: el contingut que compartim a les xarxes socials, ha de ser original, de qualitat i diferent de la competència.
7. Utilitzar els hashtags de forma correcta: Fer un ús correcte dels hashtags a les xarxes socials, és fonamental a l’hora de promocionar una marca, ja que d’aquesta manera les publicacions podran arribar a un públic més ampli. Si voleu saber com utilitzar els hashtags a Instagram, ho expliquem en un altre blog.
Com podem veure, els Community Manager tenen un paper important a l’hora de desenvolupar les estratègies a les xarxes socials, ja que s’encarreguen de gestionar la imatge de la marca i es converteixen en els ulls i la veu de l’empresa.
Si t’ha resultat interessant aquest post, no dubtis en compartir-ho amb les persones que creguis que els hi pot agradar. Pots donar un cop d’ull als serveis que oferim a Romeu Prenafeta aquí.
Et convidem a seguir-nos a les nostres xarxes socials d’Instagram, Facebook, Linkedin i Twitter. Si vols saber més informació, estaré encantada d’ajudar-te, em pots contactar al meu perfil de Linkedin.