Actualment esteu veient La figura i les funcions del Community Manager

La figura i les funcions del Community Manager

  • Autor de l'entrada:

Els community managers formen part del llindar de les “noves feines” dels darrers deu anys. Rols que han crescut i han exercit més importància i recursos dins de les empreses a mesura que les xarxes socials també han anat adquirint més subscriptors. Podríem traduir un community manager com un gestor de comunitats, però què significa? Aquest és un encarregat de crear, gestionar, dinamitzar i mantenir una comunitat virtual a Internet adaptant-se al llenguatge i les normes de la web 2.0.

Avui dia, i més en l’actualitat en la que ens trobem (temps de Covid), les xarxes socials han esdevingut una eina indispensable per a donar cara a una empresa. Són els elements que exposen la idea global de l’empresa, els que connecten amb el públic i els encarregats de conduir la narrativa de la marca.

La figura del community manager acostuma a derivar de línies formatives com les de comunicació i màrqueting, però és un rol tant recent que no existeix un perfil formatiu definit. De fet, aquests tipus de professionals acostumen a estar en continua evolució. Tot i així les característiques principals per ser un bon community manager són tenir una bona redacció, saber comunicar, tenir empatia i tenir els coneixements principals del màrqueting. A més a més, li dona valor a un professional de la comunicació saber què està passant, estar a l’ùltima i tenir consciència de quins són els trendsetters.

 

¿Quines són les aptituds indispensables d’un community manager?

 

  1. La rapidesa i efectivitat: El community ha d’estar al dia. Saber de què s’està parlant i què està passant a les xarxes socials. La clau d’Internet és la immediatesa, sense ella no pot funcionar una bona gestió de xarxes.
  2. Emprar totes les eines: És important que com a professionals tinguem la capacitat d’adaptació en totes les eines en línia, siguin gratuïtes o de pagament. Existeixen moltes eines digitals que ens faciliten la feina per programar (hootsuite), editar (photoshop), promocionar (Facebook Studio), previsualitzar (Preview), etc.
  3. Contingut de valor: És millor tenir por i bo, que molt i dolent. Està clar que en un sector tant visual com són les xarxes socials hem de cuidar la imatge de tot allò que publiquem.
  4. Saber comunicar: Tenir les habilitats per saber-te comunicar a les xarxes és més important. A més, que conèixer l’argot que s’empra a cada comunitat és indispensable.
  5. Analitza els resultats: A l’acabar cada mes ens aporta molt benefici mirar i analitzar les estadístiques (likes, comentaris, shares) que ens ha aportat cada xarxa social en la que hem treballat. Aquestes estadístiques ens dona una informació de qualitat per saber en què hem de millorar.

 

En definitiva els community manager són un dels llocs de feina més importants en el món del màrqueting i la comunicació d’empresa. Són la veu i els ulls de tota la informació que hi ha a Internet. Per aquest motiu a Romeu Prenafeta cuidem molt aquests professionals. Si vols saber més informació consulta el nostre blog!

 

T’ha resultat interessant aquest post? Si és així, comparteix-lo amb les persones que creus que els agradarà o bé a les teves xarxes socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de community manager que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

Deixa un comentari