Actualment esteu veient Com ha de ser un vídeo per a les xarxes socials?

Com ha de ser un vídeo per a les xarxes socials?

 • Autor de l'entrada:

Des de fa uns tres anys, més o menys, el vídeo ha estat el contingut estrella que més es consumeix en xarxes socials. Però, com ha de ser un vídeo per a les xarxes socials?

En els últims estudis fets per l’Iab Spain veiem com el Youtube, que és la xarxa social per excel·lència de vídeos, és la tercera xarxa social que més es consumeix, darrere de Facebook i WhatsApp, amb un 75% d’usuaris diaris. I segons l’estudi realitzat els usuaris hi passen de mitjana 1 hora 39 minuts al dia.

Un 66% d’ús de les xarxes socials és el consum de contingut en vídeo, on 9 de cada 10 usuaris afirmen que consumeixen algun tipus de vídeo. I el mateix estudi també ens mostra que hi ha un 65% d’interaccions, que es produeixen, quan el contingut de la publicació és en vídeo.

 

Com hem de preparar la producció d’un vídeo per a les xarxes socials:

 • Cal pensar en l’espai:

Hauríem de buscar un lloc i valorar si volem que sempre sigui el mateix o bé que vagi canviant. Per a prendre aquesta decisió cal que tinguem en compte que el lloc ha de ser lluminós, ja sigui amb llum artificial o bé amb llum natural, que ens faci el mínim d’ombres possibles a l’escena a gravar i que estigui amb la decoració o ordre que volem mostrar. Una bona llum ens farà obtenir una millor qualitat d’imatge, és per això que cal evitar contrast forts, com ara que el sol estigui darrere de la persona o objecte que surt a càmera.

 • Tenir cura de l’estètica:

És recomanable que la persona que s’hagi de posar davant la càmera no porti peces de roba amb ratlles, punts ni quadrats petits, ja que en vídeo ens fa l’efecte òptic Moirè. Tampoc colors molt foscos o molt clars, sempre hem de tenir en compte l’espai i el fons que utilitzarem i saber ressaltar el personatge: és a dir si el fons és clar podem vestir foscos i a l’inrevés.

 • Revisar l’equip de gravació:

Tant si fem la gravació amb un mòbil o amb una càmera, hem de revisar la bateria i la memòria del dispositiu. A més, en el cas de gravar-ho amb un mòbil es recomana apagar les dades o posar-lo en mode avió perquè no hi hagi interferències mentre gravem.

 • Preparar el guió:

Hem de pensar que el resultat ha de ser un vídeo per a les xarxes socials curt entre 30 i 90 segons, perquè aquest és el consum que es fa d’aquest tipus de contingut. Per exemple, al feed d’Instagram no podem publicar vídeos de més de 60 segons, i a xarxes socials com Facebook l’usuari deixa de mirar el vídeo abans d’arribar als 90 segons. Hem de construir un diàleg molt fluid i directe, ja que així aconseguirem que un missatge concret arribi a l’usuari final. I, potser el més important, hem de saber captar l’atenció de l’usuari perquè aquest s’aturi a mirar el vídeo i/o que li entrin ganes de saber més coses sobre allò que s’explica, o bé comprar el producte que venem.

Si vols ser encara més professional i preparar una millor producció, consulta el blog que vam fer sobre com planificar un vídeo.

Com hem de fer la producció d’un vídeo per a les xarxes socials:

 • Tot i que ara ja s’accepten tant el format horitzontal, com vertical hem de pensar on distribuirem aquest vídeo. Si és un vídeo per a les xarxes socials com Facebook, Twitter, Linkedin… potser el millor format és l’horitzontal; en canvi, si és per a l’Instagram, potser ens anirà millor el format vertical.
 • A l’hora de gravar cal fer-ho en un lloc amb el mínim de soroll i, si és possible, utilitzar micròfon. També hem de tenir en compte que si tremolem a mà alçada, és millor utilitzar suports o trípodes.
 • Hem de col·locar la càmera a l’altura dels ulls de la persona que parla. Sempre que el vídeo ens ho permeti, podem afegir diferents moviments de càmera per fer-lo més dinàmic. Tanmateix, cal vigilar amb els enquadraments i no tallar elements importants.
 • A l’hora de parlar, cal fer-ho lentament i que s’entengui el diàleg de forma clara. Aquesta serà la millor manera perquè el missatge que volem arribi a l’usuari final.

Com preparar el vídeo per a les xarxes socials:

 • Sempre que es pugui revisar el que hem gravat abans de publicar-lo.
 • Si podem editar mínimament el vídeo, el contingut serà de més qualitat i deixarà més empremta als usuaris.
 • Un cop feta la publicació, revisar que el vídeo està correctament.

Què ens aporta el contingut en vídeo per a les xarxes socials?

És un tipus de contingut que ens ajuda a vendre un producte o servei d’una forma més fàcil i amb una petita explicació, tanmateix fa que puguem crear confiança amb els usuaris i a fer-nos més propers.  A més, ens permet que la marca es recordi més per part de l’usuari. I, alhora permet resultats molt rendibles amb una baixa inversió, ja que podem amortitzar aquesta inversió publicant el vídeo diferents cops. També cal tenir en compte que el vídeo per a les xarxes socials és el contingut que més consumeixen els usuaris.

Si necessites ajuda o vols més informació sobre aquest tema no dubtis en consultar la nostra pàgina de vídeo.

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari