Actualment esteu veient Saps com planificar un vídeo?

Saps com planificar un vídeo?

  • Autor de l'entrada:

El contingut en vídeo és el més utilitzat per milions d’usuaris, sigui de forma constructiva o bé per distreure’ns, per això és important que en creem constantment, així ens farem veure.   

Aquest format ens ajuda a expressar amb nitidesa, confiança i claredat tot el que volem explicar o mostra i, es que ja saps el que diuen, una imatge val més que mil paraules! 

Segur que alguna vegada t’ha passat pel cap crear-ne un, però, no saps ni per on començar, oi? Aquí t’explicarem quins són els primers passos per planificar el teu vídeo. 

Tipus de vídeo i tema a parlar. 

Per començar has de decidir quin tipus de vídeo faràs, és a dir, si vols fer un vídeo explicatiu sobre un producte o servei, una entrevista, un vídeo de branding de la nostra marca, un vídeo d’entreteniment… 

Pel que fa al tema del vídeo, hauràs de fer un brainstorming o pluja d’idees, apunta’t qualsevol idea que creguis bona, després ja descartaràs si és necessari. Que no et faci por apuntar, com més idees i imaginació hi posis, més original serà el vídeo. 

Planificació. 

Toca plasmar la idea que has escollit al paper, així no perdràs ni un detall quan tinguis la càmera a la mà. Per a fer-ho hauràs de realitzar un storyboard, un guió literari i un guió tècnic. 

Storyboard 

L’Storyboard és un conjunt d’esbossos amb l’objectiu de mostrar una guia que ens farà entendre i visualitzar la història a simple vista. 

Guió literari. 

Aquest guió ha de contenir la narració que apareixerà al vídeo, així com especificacions de les localitzacions que faràs servir i una breu explicació del que passarà en el seu transcurs. 

Guió tècnic. 

El guió tècnic és essencial per entendre l’estructura el vídeo, en ell hi has d’anotar on es gravarà cada pla, el tipus de pla que es farà servir i quant durarà, qui hi apareixerà i que necessites per dur-lo a terme. 

Es molt important la realització d’aquests documents, ja que sense ells pots perdre fàcilment el fil, bloquejar-te o descuidar-te elements d’atrezzo i plans importants. 

Ja ho tens tot a punt? Doncs ara ja pots agafar la càmera i començar a gravar! 

Deixa un comentari