Actualment esteu veient 24 estratègies: Màrqueting de continguts

24 estratègies: Màrqueting de continguts

  • Autor de l'entrada:

Seguint amb les 24 estratègies de màrqueting, en aquest article parlem del màrqueting de continguts, una tendència que utilitzen les agències avui en dia. Si vols saber més sobre aquest tipus d’estratègia, continua llegint, et donarem les millors claus perquè puguis traslladar-ho a la teva marca.

Què és el màrqueting de continguts i quins són els seus objectius?

El màrqueting de continguts és una estratègia enfocada a atreure i fidelitzar clients a partir de continguts rellevants i curats que es distribueixen en diversos canals. Aquesta estratègia es basa en crear, publicar i compartir contingut d’interès per atreure i generar valor per a les persones, creant una percepció positiva i idònia de la marca.

El principal objectiu d’aquest és generar continguts per atreure a nous clients per tal de realitzar alguna conversió amb ells. Altrament, existeixen altres finalitats com aconseguir visibilitat de la marca, afegir valor a l’empresa, incrementar les vendes, fidelitzar clients i crear una comunitat d’usuaris. 

Com s’ha de desenvolupar?

És necessari definir els objectius i les estratègies per tal de saber quins són els resultats que volem obtenir a través dels continguts. De la mateixa manera, és essencial analitzar els resultats que s’obtenen, ja que així podrem generar contingut de valor per als usuaris. El contingut ha de ser creatiu, original i adaptat al que volem transmetre. És important escriure de manera correcta, sense faltes gramaticals ni ortogràfiques.

Per poder organitzar de manera correcta tots els continguts, l’ideal seria crear un calendari per tal de seguir un ordre en el temps. D’aquesta manera, podrem planificar-nos a curt i a llarg termini, tenint una major perspectiva diferenciant tots els continguts. 

No obstant això, la qualitat de la informació no ho és tot, ja que la presentació d’aquesta juga un paper important. Crear una publicació més visual atraurà  més usuaris que si es fa únicament a través d’un text. Podem utilitzar fotografies, infografies, vídeos, presentacions, seminaris web 

Bé, però en quins canals podem fer ressò amb els nostres continguts?

– Publicar blogs a la teva pàgina web t’ajudarà a posicionar-te de forma orgànica, crear contingut de valor per als lectors, mostrar professionalitat en el sector, donar a conèixer la marca…

– A través de les xarxes socials podrem captar nous clients i connectar amb l’audiència. Hem de tenir clar en quines plataformes volem actuar segons els nostres objectius i clients potencials. Alguns exemples clars serien Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Tik Tok…

– Gràcies a plataformes com Facebook Ads i Google Ads podem impulsar els continguts amb una petita inversió per arribar a molts usuaris.

Quins avantatges té el màrqueting de continguts?

Millorar la imatge de la marca. Publicar contingut d’interès per als usuaris ajudarà a millorar la imatge de la marca, aconseguint que els usuaris creïn un vincle amb els productes o serveis que ofereixis.

Diferenciació. Si la teva marca treballa amb aquesta estratègia, ressaltarà davant d’altres empreses que no ho fan. Si la competència directa ja treballa amb aquesta, ens ajudarà a diferenciar-nos dels altres.

Canal de comunicació econòmic. Pots connectar i comunicar-te amb els teus clients d’una manera senzilla i econòmica.

Credibilitat. Si els usuaris coneixen la teva marca i estan informats de tot el que necessiten saber, consideraran la teva marca com a professional.

Millora el posicionament en els buscadors.

Si t’ha resultat interessant aquest post, no dubtis en compartir-ho amb les persones que creguis que els hi pot agradar. Pots donar un cop d’ull als serveis que oferim a Romeu Prenafeta aquí.

Et convidem a seguir-nos a les nostres xarxes socials d’Instagram, Facebook, Linkedin i Twitter. Si vols saber més informació, estaré encantada d’ajudar-te, em pots contactar al meu perfil de Linkedin.

Deixa un comentari