Actualment esteu veient “El newsletter està acabat”, em va dir algú que, òbviament, s’equivocava

“El newsletter està acabat”, em va dir algú que, òbviament, s’equivocava

  • Autor de l'entrada:

“El newsletter està acabat”, aquesta frase me la va sentenciar un professor de “Negociació en rondes de finançament” –que oficio más bonito– que vaig tenir el 2009 a Barcelona Activa, un lloc que, per cert, transpira visionaris, tret d’alguna excepció com el meu bon mentor de cuyo nombre no quiero acordarme. Això sí, a la fi, tots aprenem del errors, i benvinguts siguin si els sabem aprofitar; amb molt carinyo, mestre.

 

El cas és que amb la transformació que Youtube, Twitter o Facebook van provocar en la comunicació de les marques, a partir de l’any 2006, semblava que eines relativament joves com el correu electrònic i la seva vessant més #màrqueting, el newsletter -butlletí electrònic pels més fidels al català-, estava condemnat a l’oblid i l’obsolescència. Però no.

 

Degut a males praxis per part d’algunes -no poques- marques, l’email marketing, anglicisme amb el que coneixem l’ús del correu electrònic amb finalitats informatives, comercials o de marca, a cops ens dóna la sensació que és invasiu, poc útil i això que dèiem, una mica obsolet. Però això només passa quan, efectivament, les marques fem anar visceralment aquest canal tant meravellós de fidelització i comunicació directa com és el newsletter.

 

Creant un newsletter atractiu i tenint clar què i com posar-ho, tindràs al teu abast 5 coses que potser no sabies, i si ja les sabies, millor per a tu:

 

  1. És una manera molt efectiva de portar nous usuaris a la teva web, blog o botiga online
  2. Pots fer arribar les teves promocions de manera directa amb una inversió realment baixa
  3. Aconsegueixes fidelitzar els teus clients actuals -saps que costa 600 cops més fer un client nou que conservar-ne un que ja tens?-.
  4. Pots fer una anàlisi immediat dels resultats, i en poques hores saber com han reaccionat els receptors -això personalment em fascina-.
  5. Els usuaris confiem en els newsletters, si aquests no són per vendre’ns la moto o atabalar-nos matí, tarda i nit. Fes un newsletter de qualitat i interessant per al teu públic, i poc a poc te’l faràs teu; posa-hi passió.

 

I tot això com ho fas? està clar que la Thermomix ® serveix per a moltes coses però no per a crear newsletters de qualitat, efectius i eficients. Per això et recomano 2 eines que conec bé i que et poden resultar tremendament útils, fins i tot amb preus a cost zero en alguns casos, #oleole.

Mailchimp, la recomano perquè és una de les plataformes més democratitzades; grans i petites marques la fan anar, amb una versió gratuïta molt abasta i útil. Per contra, té pendent resoldre el handicap legal d’emmagatzemar les dades fora de la Unió Europea, que de ben segur no trigarà.

Marketing Insitu, la recomano perquè t’ofereix la possibilitat de crear també campanyes de mòbil via SMS o MMS i, un punt important, és una plataforma nascuda a casa, amb seu a Guissona, terra d’emprenedors.

 

Altres: Teenvio, PsMailer, Acumbamail, GetResponse

 

I per enllestir, 2 dades:

El 62% de les compres realitzades des de mòbil es produeixen a partir d’un email.

El 32% dels consumidors considera que la informació comercial que reben via email és la més rellevant

T’has decidit o què?, creus que a la teva marca li aniria molt bé fer un newsletter periòdic?.

Recorda que tens eines gratuïtes per a fer-ho i que, si vols deixar-ho en mans de professionals, també pots comptar amb nosaltres.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari