Actualment esteu veient El ximpanzé de l’email marketing que no volia ser europeu

El ximpanzé de l’email marketing que no volia ser europeu

  • Autor de l'entrada:

Aquesta entrada al blog de l’agència és gairebé un al·legat al sentit comú.

Un sentit comú que fins i tot Ramon Tremosa podria reivindicar en el seu darrer llibre, “L’Europa que han fet fracassar”, on ens descriu detalladament i explícita, com els estats europeus han imposat el seu criteri i torre de marfil en detriment de l’Europa política i dels ciutadans.

Tremosa ens parla gairebé de canibalisme, en el nostre cas, però, podríem parlar de predació ja que l’estat és extern, ni més ni menys que els Estats Units d’Amèrica.

Però que ningú s’espanti, el meu mindundisme és tant extrem que no m’atreveixo amb un plat tant opulent.

El que sí proclamo és que, des del punt de vista de les empreses, més encara quan es tracta, com en el nostre cas, d’agències de màrqueting digital i comunicació, les torres de marfil siguin substituïdes per construccions més senzilles, pragmàtiques i democratitzades.

Anem a pams, MailChimp, la plataforma més popular i democratitzada de gestió i monitorització de newsletter i correu corporatiu publicitari, emmagatzema les bases de dades dels seus clients- les dades que les empreses tenen dels subscriptors a les seves notícies, ofertes i altres- en servidors que estan allotjats en territori dels EEUU. Això crea una greu incompatibilitat amb les normatives de la UE en qüestió de protecció de dades i privacitat, molt més exigents i proteccionistes que les americanes.

Després d’anys i panys de feina burocràtica, aparentment infructuosa, entre els EEUU i la UE per resoldre aquestes diferències i aportar una solució global, MailCHimp no ha estat capaç, tampoc, d’oferir una solució als seus clients, entre els que hi som nosaltres, de manera que puguem desenvolupar la nostra feina amb garanties, ja no tant sols per a nosaltres sinó, principalment, pels nostres clients, en materia de seguretat, privacitat i sobretot cobertura legal.

Això ens va dur, el passat mes de febrer, a prendre la determinació de fer un canvi d’eina i, llastimosament, deixar el nostre ben apreciat MailChimp per una qüestió purament administrativa.

I certament és una llàstima que una eina tant complerta com MailChimp hagi de caure en l’oblid i la defenestració ja que, tècnicament, en usabilitat, resultats, analítiques i maquetació era, i continua sent, una eina exel·lent.

Després de mesos de testar altres plataformes similars a MailChimp, avaluar-ne els pros i contres i fer mil i una proves, finalment hem adoptat MailRelay com la plataforma de referència de casa nostra.

D’aquí a uns mesos esperem, si tot va encaixant, poder escriure una entrada en aquest blog menys reivindicativa i més positiva, explicant perquè vam optar per Mail Relay per substituir la nostrada MailChimp, a qui tindrem present en les nostres oracions agnòstiques.

Com diu la tieta Montserrat, somriu que ja és migdia 😉

 

Creus que el newslleter o la comunicació des del correu electrònic és efectiva? Coneix la meva opinió sobre això.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.