Actualment esteu veient Conceptes bàsics de Google ADS (anuncis a Google).

Conceptes bàsics de Google ADS (anuncis a Google).

Al blog d’avui us explicarem els conceptes bàsics d’una de les eines més importants en el màrqueting digital: Google Ads. Però abans, et recomanem que miris el nostre blog sobre 6 punts inicials del màrqueting digital per a conèixer els conceptes bàsics del meravellós món del màrqueting.

Si no has entrat mai a Google Ads, és normal que al principi tinguis molts dubtes sobre el seu funcionament. Per aquest motiu, t’expliquem els conceptes bàsics d’aquesta eina de màrqueting.

Google Ads, antigament conegut com a Google Adwords, és la plataforma creada per Google Inc. que ofereix a les empreses un lloc on poder gestionar, crear i publicar anuncis online.

Com bé sabràs, quan realitzem una cerca a Google es mostren diferents resultats ordenats en un rànquing de posició. Molts d’aquests resultats són resultats orgànics, el conegut SEO (aquí no parlarem de SEO, però si t’interessa pots llegir el blog 24 estratègies: Posicionament en cercadors). Malgrat això, les primeres posicions estan reservades per a resultats de pagament, el que es coneix com a SEM.

El SEM (Search Engine Marketing) és el màrqueting en buscadors. El SEM ens ajuda a optimitzar la visibilitat de les pàgines web en els cercadors. D’aquesta manera, quan usuari realitzi una cerca a Google, la nostra pàgina pot aparèixer en la primera posició, incrementant d’aquesta manera la visibilitat i el nombre de visitants al nostre web.

Aquests anuncis dels quals estem parlant són els anuncis de cerca, no obstant Google ens permet configurar diferents anuncis:

  • Anuncis de cerca: es poden mostrar a sobre o sota dels resultats de cerca. Són anuncis formats únicament per text.
  • Anuncis Display: els anuncis es mostraran en la Xarxa Display de Google, un grup de més de 2 milions de llocs web, vídeos i aplicacions. Aquests estan formats per imatges i text.
  • Anuncis de vídeo: es mostren a YouTube i en partners de vídeo de Google com aplicacions i llocs web.
  • Google Shopping: ens serveixen per a promocionar productes i es poden mostrar en resultats de cerca i a la xarxa Display de Google

Com podem veure, Google ens permet crear una varietat de formats d’anuncis per a poder assolir els objectius de les nostres campanyes SEM.

Ara ja coneixem els conceptes bàsics de Google Ads. El següent pas és començar a crear campanyes de màrqueting, però això t’ho explicarem en el següent blog. Recorda, si tens dubtes i ens vols fer alguna pregunta, et pots posar en contacte amb nosaltres a través de LinkedIn. També ens pots seguir a les nostres xarxes socials a Instagram, Twitter i Facebook. Si el blog t’ha resultat útil i et sembla interessant, t’animem al fet que el comparteixis amb els teus contactes.

Deixa un comentari