Avui parlem del posicionament en cercadors, una altra de les 24 estratègies de màrqueting. Si tens una pàgina web, segur que t’agrada aparèixer a dalt de tot, quan algú busca a Google alguna paraula que tingui relació amb els productes o serveis que ofereix la teva empresa o marca. Quan parlem d’aquest aspecte, estem parlant de posicionament en cercadors, o el que tècnicament es coneix com a SEO (Search Engine Optimization).
Què significa tenir un bon posicionament en cercadors?
Tenir un bon SEO es refereix a l’optimitzar la teva pàgina web de manera que surtis a les primeres posicions dels motors de cerca. Si no tens fet un bon SEO a la teva web, és molt difícil que la gent et trobi en cercadors com Google, el més utilitzat del món. Quan parlem d’aparèixer en les primeres posicions, vol dir que, a través de treballar certs aspectes a la web, tenim un posicionament orgànic, com millor sigui aquest treball més amunt sortirem.
Cal diferenciar entre el SEO (posicionament natural o orgànic) i el que es coneix com a SEM (posicionament de pagament), aquelles pàgines web que surten en les primeres posicions perquè paguen per ser-hi a Google, Bing, Ecosia, etc. i estan fent campanyes del que ara se’n diu Google Adwords. Quan busquem algun concepte, les primeres entrades que ens surten són jugament les pàgines web que estan fent campanyes de pagament i ho podem diferenciar, perquè just al seu costat surt “Anunci”. Quan aquestes entrades s’acaben, surten les entrades que es posicionen orgànicament.
Com podem treballar el nostre posicionament en cercadors?
Paraules clau:
Les paraules clau són aquelles paraules que el nostre possible client buscarà en els cercadors i a través de les quals ha d’aconseguir trobar-nos.
És important crear una llista de possibles paraules clau que estiguin relacionades amb el teu negoci i pàgina web, ja que aquestes les anirem plasmant de forma interna a la web, i si les treballem força ens ajudarà molt a tenir un bon posicionament en cercadors. Una eina que et pot ajudar és Google Trends, ja que et mostra què està buscant la gent a Google. I a través de Google Adwords, també hi ha una opció de treballar les paraules clau o keywords, que ens permet trobar paraules o frases que els usuaris busquen.
Contingut:
A l’hora de treballar el contingut, cal que situem aquestes paraules clau al llarg del text, en URL’s, en etiquetes, en títols, a les metadescripcions… Un altre aspecte que ens ajudarà en el nostre posicionament en cercadors és ressaltar les paraules clau que hem introduït en el contingut amb negretes, cursives o subratllats.
També és important en el contingut posar-hi enllaços interns a la nostra web i externs a altres webs.
Imatges:
Les imatges també ajuden o perjudiquen quan parlem de posicionament en cercadors. Totes aquelles imatges que tinguem a la web, cal que tinguin paraules clau en els seus títols i en el text alt (aquell text que als motors de cerca els permet saber què hi ha en aquella imatge).
Un altre aspecte que cal cuidar i que ajuda en el SEO és la imatge sigui de poc pes, ja que això permetrà que la càrrega de la web sigui ràpida. El pes ideal de les imatges està al voltant dels 100 kbs.
Metadescripcions:
Les metadescripcions són les descripcions que apareixen en les diferents entrades, que trobem als cercadors. La metadescripció no afecta el SEO com a tal directament, però sí que és una part important que influeix en el número de visites que entraran en la pàgina web. És per això que és important a l’hora de redactar la metadescripció de les pàgines incloure paraules clau i crides a l’acció. Cal tenir en compte que no han de superar els 160 caràcters.
Personalitzar les teves URL’s:
És molt important que a totes les URL’s de la nostra pàgina web hi hagi alguna paraula clau, a més que és interessant que totes estiguin personalitzades d’acord amb el contingut que hi ha a cada pàgina.
Pàgina web curosa:
Quan ja tinguem tot el contingut enllestit és important que tinguem en compte certs aspectes com que la web tingui favicon, icona que ens permet identificar la web fàcilment quan tenim moltes finestres obertes. També és important que la web carregui el seu contingut de forma ràpida.
Cal tenir en compte que hem d’evitar els enllaços trencats, aquells enllaços que no porten enlloc i que fan perdre a l’usuari el fil conductor del què estava buscant.
Hi ha altres aspectes importants a treballar quan parlem de SEO, però de ben segur ho farem en una altra entrada al nostre blog, ja que ara no us volem saturar. Poseu en pràctica les pautes que us hem donat avui i expliqueu-nos com us ha funcionat i si us ha anat bé.
T’ha resultat útil aquest post? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.
I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.
Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a Instagram, Twitter i Facebook.