Actualment esteu veient 6 punts inicials del màrqueting digital

6 punts inicials del màrqueting digital

  • Autor de l'entrada:

El màrqueting digital es la disciplina que dona continuïtat al màrqueting tradicional, i aquest es basa, sobretot, en molt sentit comú; a partir d’aquí, el Social Training esbrinarà, píndola a píndola, tots els racons d’aquest art que es més vell que l’anar a peu.

Per començar, fem una mica d’història en 60 segons:

1450. El senyor Gutenberg  té la malèfica idea d’inventar una màquina carregada pel diable anomenada imprempta, campaç de fer arribar missatges en petits panflets de manera més o ménys massiva i més o manys escalable. Ja tenim la primera eina.

1730’s. Apareixen les primeres revistes, que permeten ampliar el contingut arribant també a un públic massiu.

1830’s, els pòsters es converteixen en un símbol popular de difusió comercial, cultural, etc.

1902. El professor de la Universitat de Michigan, E.D. Jones, encunya el concepte de marketing.

1950’s. L’arribada als Estat Units del consum massiu de productes, i la democratització de la societat de consum, provoca la potenciació del màrqueting com una disciplina imperant en tots els sectors i mercats.

La resta, fins avui, més o menys la coneixem, al menys pel que fa als canals: premsa, ràdio, televisió, telefonia mòbil era digital, 2.0, 3.0, i seguim, llançats com un coet en la creació de noves estratègies, tecnologies i mètodes de venda. Això sí, a base d’abusar de tot, de castigar-nos i de carregar-nos bona part del planeta, cada cop, marques i consumidors, anem adquirint més consciència de consum responsable i vetlla per l’entorn. Molt poc a poc anem retornant a l’ètica de les petites coses que són realment importants.

Vegem ara 6 punts inicials del màrqueting digital. 6 punts que ens ajudaran a entendre millor on som en tot plegat:

1. El màrqueting digital és una conseqüència de l’entorn digital, o n’és un causa?

Internet en inter-connexiona com mai abans ho havíem estat, això permet la comunicació entre usuaris, marques, grups d’opinió, governs, etc.màrqueting digitalSom plenament digitals, això és bo o és dolent? Segurament és bo si ho fem anar amb cura, com qualsevol cosa, però encara queda molt per aprendre, tant a marques coma  consumidors.

màrqueting digital

Tenim totes les eines i canals a l’abast, la democratització de la tecnologia trenca barreres comunicatives.

màrqueting digital

 

2. Què és el màrqueting i el màrqueting digital?

El màrqueting és la planificació i posada en marxa d’estratègies per assolir objectius concrets.

Des d’un punt de vista purament comercial, el màrqueting és l’art d’investigar un mercat, mostrar el valor afegit d’una marca, producte o servei, per satisfer les necessitats del client, amb l’objectiu de provocar vendes. 

El màrqueting digital és l’aplicació de les estratègies de comercialització, vendes i posicionament de marca dutes a terme en els mitjans digitals. 

3. Xarxes socials i comunitats online 

És un lloc on intercanviar opinionscontingut entre un grup d’usuaris i/o marques. També pot convertir-se en un nínxol de mercat per a les marques. 

4. Web i landing page: 

El lloc web i la botiga virtual és el lloc on l’empresa s’explicaofereix i ven els seus productes i serveis. 

 Landing page o pàgina d’aterratge és al lloc on arriba l’usuari que ha clicat en un anunci o una crida a l’acció (call to action o CTO) en xarxes socialsaltres webs, cercadors, etc. i que ofereix un sòl producte o serveifocalitzant en ellamb l’objectiu d’aconseguir una acció per part de l’usuari (conversió o monetització) 

5.Tràfic web: 

Una de les tasques importants del màrqueting digital és dur usuaris al lloc web de la marca o  a les pàgines internes i pàgines d’aterratge d’aquesta, per tal d’aconseguir conversionsaccions concretes per part dels usuaris com poden ser donar les dades, clicar en botó d’acciófer play en un vídeo, donar les seves dades, comprar, etc. D’això en diem tràfic web i s’escenifica en l’embut de conversió. 

6. Posicionament de les marques:

  • Productequalitat, marca, dissenyecologiaenvàsformatsduraciófiabilitat, estil, etc. 
  • Preu: relació qualitat preu, oferta, promoció, forma de pagament 
  • Servicio: gama, comoditat, entrega ràpidainstal·lacióinformacióprofessionalitat, etc. 
  • Identificació: empresa, imatgepublicitatmissatgeinformació, etc. 

 

T’ha resultat útil aquest post? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari