Actualment esteu veient 5 maneres de fer màrqueting

5 maneres de fer màrqueting

  • Autor de l'entrada:

Per no embolicar-nos començaré dient que una cosa és la manera que tenim de fer màrqueting i una altra són les estratègies de màrqueting. Són coses diferents tot i que, per descomptat, estan estretament vinculades. Així com en màrqueting tenim unes 24 estratègies prou diferenciades, la majoria d’elles es poden aplicar de 5 maneres diferents, que són de les que parlarem avui.

I si us sembla, de les estratègies en parlem en un altre moment.

El màrqueting el podem aplicar de diferents maneres en funció de com ho percep l’usuari o públic objectiu, nosaltres les diferenciem en 5 tipus, però segur que en el futur immediat descobrirem altres maneres de fer, això és una ciència molt inexacta i canviant que evoluciona constantment.

Màrqueting d’interrupció.

És aquell que no et demana permís, irromp quant menys t’ho esperes i molts cops justament interromp la tasca que està fent el públic, podem dir que generalment no està massa ben vist per part de l’usuari o espectador, tot i que a vegades, cal reconèixer que ens permet fer una aturada. Un exemple clar són els anuncis a la televisió o a la ràdio. Tot i ser invasius i, en general, no agradar a l’audiència, són efectius i prou mesurables, sobretot quan interpel·len a accions d’aquesta com participar en un joc, respondre una pregunta o prendre nota per una oferta, promoció, etc.

Màrqueting indirecte o de permís.

Aquest és un màrqueting més subtil, l’usuari a vegades ni el nota. El màrqueting de continguts, per exemple, n’és el principal exponent; les maques expliquen coses interessants a l’audiència, a que li aporta algun valor com coneixement, descobrir curiositats, aprendre a fer alguna cosa o resoldre un dilema. Un exemple molt clar d’això són els continguts en vídeo, xarxes socials, blocs com aquest que estàs llegint o altres.

Màrqueting de recomanació.

Amb aquesta manera de fer màrqueting, molts cops entrem en un joc participatiu en el que molts usuaris s’hi senten còmodes i els agrada involucrar-se, per compartir coneixement, opinió, ajudar els altres o simplement per mostrar la seva pròpia experiència. En el màrqueting de recomanació els propis usuaris recomanen o valoren una marca, producte o servei. Les xarxes socials són perfectes per aquest tipus de màrqueting. Plataformes on Tripadvisor o bé les ressenyes de Google són clars exemples.

Màrqueting de fidelització.

En determinats mercats costa 10 cops més fer un nou client que mantenir els que ja tenim. I sense entrar en quantitats, en pràcticament tots els mercats és més fàcil conservar un client que fer-ne de nous, tret que el teu producte sigui molt ‘batallero’ o el teu servei sigui de pèssima qualitat. Fidelitzar vol dir conèixer bé els nostres clients i cuidar-los, entendre els seus gustos, les seves preferències, costums, etc, ja que és imprescindible empatitzar amb ells per tal que se senti cuidat, especial… Descomptes, regals, contingut especial per a ells, tracte diferencial o crear concepte ‘club’, per exemple, són bones maneres d’assolir aquesta fita. Eines i canals com un bon CRM, el newsletter, les Apps. per a clients o les xarxes socials són gairebé imprescindibles.

Màrqueting de patrocini.

Aquesta és una manera de fer màrqueting que coneixem tots plegats des de ben petits, qui no ha anat a un festival, un campionat de futbol, tennis taula o festa de quintos que no tingui algun patrocinador o col·laborador?. Patrocinar esdeveniments online o bé offline o accions de street mk per donar suport a un distribuïdor, per exemple, ajuden en dos sentits:

  1. Podem obtenir un benefici directe amb la venda de tiquets o recopilació de leads.
  2. Ajuda a millorar la imatge i el posicionament de marca.

 

Com he comentat al principi, no hem de confondre aquestes 5 maneres de fer màrqueting amb les estratègies de màrqueting, de les que parlarem un altre dia, tot i que pots repescar aquest article on ja les esmentàvem.

 

T’ha agradat aquest article? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

 

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.