Actualment esteu veient 24 estratègies: Merchandising

24 estratègies: Merchandising

  • Autor de l'entrada:

En aquest blog, us parlem del merchandising, una altra de les 24 estratègies de màrqueting. El merchandising és una de les estratègies de màrqueting més aplicades a qualsevol mena de negoci.

Però què és el merchandising? Aquesta estratègia consisteix en la promoció d’un producte o marca per influir en la compra del consumidor tant dins com fora del punt de venda. Els principals objectius són assegurar la compra dels clients i atraure nous usuaris. Així doncs, el merchandising es basa en la distribució dels productes dins del nostre establiment i de com organitzem el mobiliari per cridar l’atenció dels clients. És a dir, el que es vol aconseguir és destacar un producte concret a través de la presentació i l’entorn.

Tipus de merchandising:

Merchandising visual: Aquest tipus es refereix a aquelles activitats utilitzades per donar protagonisme a un producte i ressaltar les seves característiques utilitzant els colors, la il·luminació i l’espai.

Merchandising minorista: És la venda de productes en botigues físiques que inclouen activitats promocionals com descomptes especials o programes de fidelització.

Merchandising de producte: Són totes les activitats promocionals que s’utilitzen per vendre un producte. Un exemple clar en les botigues físiques serien les tècniques de PLV, aquí podeu consultar més informació.

Merchandising de seducció: Aquest és el tipus de merchandising més subtil. Es basa a prioritzar la comoditat del consumidor, fent així que experimenti una sensació positiva quan està al punt de venda. Un establiment amb bon aspecte i un bon tracte per part dels treballadors, són dos punts essencials perquè el client se senti en harmonia a l’establiment.

Segons la vida del producte:

És important conèixer en el punt que es troba el nostre producte, ja que no es pot tractar de la mateixa manera a un producte nou i que acaba de sortir al mercat que a un producte que lluita per la seva supervivència. D’aquesta manera, existeix el màrqueting de naixement, d’atac i de defensa.

Personalització:

La personalització consisteix a crear productes personalitzats amb el logotip de l’empresa amb la finalitat d’obsequiar el client o captar nous usuaris amb una imatge amable.

Eines del merchandising:

Com comentàvem anteriorment, l’estratègia de merchandising es compon per diversos components. Però, quines eines poden potenciar la presentació del producte, l’espai i la visibilitat?

  • Exposicions massives de productes
  • Contenidors expositors al descobert
  • Missatges anunciadors
  • Senyalitzacions com fletxes o línies que serveixen per dirigir els consumidors.
  • Demostracions o degustacions
  • PLV: expositors o estands de productes
  • Animació en el punt de venda
  • Ubicació preferent de producte

Ara que ja coneixes alguns tipus de merchandising i les estratègies que l’acompanyen, ¿quina et sembla més suggerent? Si el post t’ha resultat interessant, t’animem que el comparteixes amb els teus contactes o a les teves xarxes socials

Si vols donar un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, clica aquí.

Si et surten dubtes, comenta-m’ho, estaré encantada de respondre’t! Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a Instagram, Twitter i Facebook.

Deixa un comentari