Actualment esteu veient 24 estratègies: PLV o publicitat en el punt de venda

24 estratègies: PLV o publicitat en el punt de venda

Una de les 24 estratègies de màrqueting és la PLV (publicitat en el punt de venda), molt efectiva a l’hora de donar a conèixer els nostres productes en un mateix establiment.

Avui en el nostre blog ús parlarem de la PLV i com la utilitzen les marques per a incrementar les seves vendes.

Que és la PLV?

La PLV o publicitat en el punt de venda, com indica el seu nom és aquella publicitat que es realitza en el mateix punt de venda. Segurament, alguna vegada has entrat en un comerç on en el seu interior hauràs vist els logos de la mateixa marca en grans cartells o en altres dissenys de publicitat. Aquests s’utilitzen per atraure l’atenció del consumidor sobre productes concrets.

Quins objectius tenen les marques a l’hora d’utilitzar la PLV?

 1. Influir en les decisions de compra dels consumidors perquè acabin adquirint altres productes.
 2. Millorar el branding.
 3. Incrementar les vendes d’algun producte en concret.
 4. Informar sobre el llançament d’un nou producte.

Tipus de PLV

Existeixen molts tipus de publicitat en els establiments, però avui parlarem dels més utilitzats:

 • Expositors. Són mobles dissenyats per a fer publicitat d’alguns productes en concret. Aquests, es situen en punts estratègics per a treure més l’atenció dels consumidors.
 • Aparadors. És un tipus de publicitat que es fa per a cridar l’atenció del públic exterior perquè accedeixin a l’establiment.
 • Displays. Són petits suports independents que poden tenir molts articles i que es poden situar tant a alts aparadors com al mateix espai de venda.
 • Cartelleria. És dels tipus de PLV més econòmics, però no per això són menys efectius que altres, a més són molt senzills d’implementar i de retirar.
 • Embalatges de presentació. Són els recipients, caixes o contenidors, que contenen productes per a la venda al públic.
 • Expositors de caixa. Són els expositors que es troben al costat de la caixa que disposen de productes de petit cost, per a treure l’atenció per a la compra per impuls.
 • Àudios per megafonia. Són els anuncis per megafonia que donen a conèixer ofertes o promocions.
 • Audiovisuals. És la publicitat a través de pantalles, projeccions i altres elements que utilitzen per a la PLV.

Avui en dia la PLV ha demostrat la seva efectivitat gràcies a la seva influència en les decisions de compra dels consumidors. A més és  una de les estratègies del marxandatge més importants aplicades pels venedors per incrementar les seves vendes. Les estadístiques han demostrat que un 60% de les decisions de compra es realitzen en un mateix punt de venda.

Què penses d’aquest tipus de publicitat? Creus què és molt efectiva per incrementar les vendes? Si t’ha aportat nous coneixements aquest blog comparteix-lo amb aquelles persones que creus que els hi pugui interessar o comparteix-lo a les teves xarxes socials.

Si vols saber els serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí. Si t’has quedat amb dubtes, comenta’m-ho, estaré encantada de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de Linkedin i seguir els nostres Canals socials en aquesta mateixa xarxa, a Instagram, Twitter i Facebook.

Deixa un comentari