Actualment esteu veient Disseny gràfic: conceptes bàsics

Disseny gràfic: conceptes bàsics

 • Autor de l'entrada:

El disseny gràfic fa referència a aquella part de la comunicació que ens permet comunicar-nos visualment.

Podem definir el disseny gràfic com l’art de combinar text i imatges per a comunicar un missatge d’una forma efectiva. Avui pretenem fer un viatge pels conceptes més bàsics del disseny gràfic.

Elements bàsics del disseny gràfic:

 • El píxel és la unitat mínima de visualització d’una imatge digital. I tot el conjunt de píxels afecten en la resolució de la imatge. Per exemple, una imatge de 8 Megapíxels, significa que el total de la imatge està composta per 8 milions de píxels.disseny gràfic pixel romeu prenafeta
 • La resolució de la imatge és la qualitat d’aquesta. Aquesta característica s’expressa en ppp (píxels per polsada) i depèn de la finalitat d’aquesta té més o menys definició. Normalment la resolució de 72 ppp s’utilitza per a tot allò que sigui amb la finalitat de mostrar-se en pantalla i webs, en canvi si necessitem un format d’impressió, treballarem amb una resolució de 300 ppp.

resolució disseny gràfic romeu prenafeta

  • Els modes de color són els valors numèrics que se li donen a cada píxel per cada tipus de color. Tenim diferents tipus de color que a continuació llistem:
    • Monocromàtic: Són aquells colors o tonalitats amb un sol matís o to.
    • Escala de grisos: Com el seu propi nom indica, es tracta d’una escala de grisos intermedis entre el blanc i el negre.
    • Color indexat: És un mode de color que produeix arxius d’imatges amb un màxim de 256 disseny gràfic rgb romeu prenafetacolors.
    • Color RGB: És un mode de color que mitjançant la combinació de tres colors primaris Red-Green-Blue (vermell-verd-blau) es poden produir més de 16 milions de tons diferents. Aquest tipus de color és el que treballen totes les pantalles digitals.
    • Color HSB: És un mode de color que mitjançant la combinació Hue-Saturation-Brightness (Matís-Saturació-Brillo) és capaç de definir un ampli ventall de colors. Aquest mode, però, és molt poc utiltizat.

    

   • Color CMYK: És el mode de color amb el qual s’ha de treballar tots aquells arxius que siguin pensats per a impressió. Ja que mitjançant la combinacidisseny gràfic cmyk romeu prenafetaó Cyan-Magenta-Yellow-Black (Cian-Magenta-Groc-Negre), que són les diferents tintes que trobem a la impressora, es poden crear els colors que visualitzem en els suports impresos.
  • Formats d’arxius digitals: són els diferents tipus de formats en què podem treballar un arxiu o bé guardar una imatge final. És a dir, quan treballem un arxiu amb Photoshop treballem amb arxius .psd, això suposa que sempre que vulguem podrem fer modificacions, igual que ens passa amb els arxius .ai que són els que generem quan treballem amb el programa Illustrator. La resta d’arxius són “arxius finals”, és a dir aquells arxius que guardem per a destinar-los al que necessitem.tipus arxius disseny gràfic romeu prenafeta

 

 • La tipografia s’encarrega d’estructurar i organitzar el llenguatge visual, és un element bàsic del disseny i és l’art que compon les lletres per a comunicar un missatge determinat.

Podríem dir que un cop tinguem clars aquests conceptes bàsics que hem comentat i els dominem, estaríem preparats per a dissenyar qualsevol cosa que necessitem afegint un polsim de creativitat. I tu, trobes a faltar algun altre concepte? Explica’ns quin.

Has trobat interessant aquest article? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o bé el comparteixis a les teves xarxes socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir les nostres xarxes socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.