Actualment esteu veient Social Marketing: 10 maneres per evitar el temible Shadowban a Instagram

Social Marketing: 10 maneres per evitar el temible Shadowban a Instagram

 • Autor de l'entrada:

El terme Shadowban, molt recent a les xarxes socials, significa que el nostre compte d’Instagram es troba en un període de temps mort per a la resta d’usuaris, tot i no estar bloquejats i poder continuar pujant fotos al nostre perfil. Aquest nou element (que encara no és present ni a Facebook, Twitter o Linkedin) és un factor important a tenir en compte en la nostra gestió de Social Marketing per no malmetre el nostre posicionament digital.

¿Què suposa això?

Les nostres publicacions arriben a molts menys usuaris i obtenen menys interaccions.

Aquest, ha estat un canvi que ha arribat de la mà amb el nou algoritme d’Instagram on les imatges ja no surten per ordre cronològic; sinó, suposadament, per rellevància.

¿I quines són les maneres per evitar el Shadowban a Instagram?

 1. No utilitzar hashtags prohibits. És a dir, aquells que no compleixen les normes d’Instagram i que promocionen conductes incorrectes.
 2. Canviar de hashtags. Si sempre utilitzes els mateixos, la xarxa social pot considerar-ho com a spam; així, doncs, és millor anar variant.
 3. No comprar seguidors. Aquesta és una pràctica que no és bona ni per l’algoritme ni per la teva marca, ja que transmet un missatge de malversació d’informació. Instagram penalitza molt negativament a aquells usuaris que no segueixen les regles del joc.
 4. Utilitzar programes autoritzats per Instagram. Sempre és útil i positiu per al teu negoci utilitzar eines externes d’organització i planificació del feed com Hootsuite o Preview. Però has d’anar amb compte quines aplicacions autoritzes al teu compte. No utilitzis ni bots, ni apps per atreure seguidors. Per comprovar quins programes tens al teu Instagram ho pots mirar a la configuració del teu perfil.
 5. Evitar fer accions que puguin ser considerades com a correu brossa. Instagram té límits d’interacció per hora, i aquests són: seguir o deixar de seguir a més de 200 comptes, comentar 60 cops, donar 100 likes. Si comences a passar de la mitat d’aquestes xifres el teu compte ja causarà l’alarma com un compte inapropiat.
 6. No ser denunciat per altres usuaris. Evita tenir un comportament dins de la xarxa social que pugui acabar en una denúncia per part d’un altre usuari, perquè això podria provocar un shadowban al teu compte o la suspensió d’aquest. D’aquesta manera millor respectar els codis de comportament per evitar-ho.
 7. No saturar el teu compte amb moltes publicacions. Una altra de les maneres per evitar el shadowban és no fer moltes publicacions en un mateix dia. Per fer un millor ús del teu compte d’empresa cal no cansar els teus usuaris amb masses posts i organitzar-ho amb distància temporal.
 8. Seguir comptes reals i de creadors i marques que segueixen les normes. Instagram penalitza els comptes fantasma (denominats com ghosts, són aquells que no publiquen ni interactuen) però també penalitza aquells que els segueixen. Assegura’t que segueixes a usuaris actius. Els usuaris actius són tots aquells creadors que segueixes i que produeixen contingut regularment, que interactúen i estan en moviment dins de la xarxa social.
 9. Fer publicacions que vagin en concordança amb la teva marca, que siguin pròpies i que no puguin ser considerades com incitació a l’odi, inapropiades, ofensives o enganyoses. Aquestes podrien ser aquelles que ataquen a un col·lectiu o a una agrupació. Intenta que la teva marca, identitat o producte no vagi en desconcordança amb els ideals troncals de la xarxa, que són el respecte cap a tots els usuaris. Si ets un bon creador també obtindràs fidelització.
 10. Segueix les normes d’usuari d’Instagram. Sens dubte hi ha molts trucs per evitar aquestes penalitzacions per part de la xarxa social, però la millor forma és ser un bon creador de contingut.

Si ets un dels usuaris que ha rebut aquest temps de silenci el millor remei és donar un temps a la xarxa social i esperar que el shadowban marxi igual que va arribar, sense avisar. Pots saber més sobre la gestió de xarxes socials i social media marketing aquí.

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.