Actualment esteu veient Premiere: 3 consells bàsics

Premiere: 3 consells bàsics

  • Autor de l'entrada:

Per tractar tot el tema de la imatge a nivell professional, nosaltres utilitzem els programes d’Adobe, concretament el Premiere per als vídeos i el Photoshop per les fotografies, programes d’edició per excel·lència en el món audiovisual. 

Començar un projecte de Premiere no és difícil, simplement has de guardar el projecte on tu vulguis, importar els arxius que formaran part del vídeo i disposar-los creativament sobre una línia de temps dins del programa. La cosa es complica quan no saps on has guardat cada element que compon el vídeo, has d’obrir el projecte des d’un ordinador que no és l’habitual, has d’obrir el projecte després de molt o bé necessites que algú acabi de fer el vídeo per tu, entre d’altres. 

Doncs bé, avui parlarem una mica sobre el Premiere i aquells factors que hem de tenir en compte per fer un vídeo i poder editar-lo sense cap mena de complicació. 

  1. Fer servir una carpeta única per a cada vídeo i guardar-hi dins tots els elements necessaris: Des dels diferents clips, als logotips o músiques i efectes de so. En la carpeta del vídeo hi hem de guardar absolutament tot el que necessitarem per crear el nostre vídeo. Quan canvies de dispositiu, fa molt temps que no obres el projecte o has canviat de lloc algun dels elements, el Premiere detecta que hi ha algun error amb els arxius utilitzats (bàsicament no els troba) i per poder continuar editant el projecte, has de localitzar-los. Per aquest motiu és molt important que no moguem res de lloc i tampoc ho canviem de nom, així sempre serà més senzill recuperar-ho.  

 

  1. Abans de començar és important saber on allotjarem els projectes de cada vídeo: Hem de tenir en compte que els vídeos ocupen molt espai de memòria, així que si se n’han de fer sovint, és recomanable que treballem amb dispositius externs com serien un disc dur o bé treballar al núvol. La manera més eficient de treballar és fer-ho a traves del núvol, amb plataformes com podrien ser el Drive o el Dropbox. D’aquesta manera, treballis des del dispositiu que treballis o bé si algun membre del teu equip ha d’editar alguna cosa, sempre tindreu accés als arxius. 

 

  1. Versió de Premiere: aquest és un dels factors que sempre dona més problemes quan no utilitzes el mateix dispositiu. I és que un cop has obert el projecte amb una versió més nova, no podràs tornar a obrir-lo amb una versió anterior, així com tampoc guardar el projecte per a que sigui compatible amb diferents versions.  És aconsellable assegurar-te de tenir la mateixa versió a tots els, així mai tindràs problemes.  

 

Al cap i a la fi, tothom té maneres diferents de treballar, però si aconseguim tenir clar aquests consells, farem dels projectes de vídeo una feina més eficient. 

Si vols saber més sobre el món del vídeo, llegeix l’anterior post “Video màrqueting”.

T’ha resultat útil? Comparteix-ho a les teves xarxes socials i segueix-nos a Instagram, Twitter i Facebook.   

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.