Actualment esteu veient El màrqueting d’influencers. Una de les 22 estratègies de màrqueting.

El màrqueting d’influencers. Una de les 22 estratègies de màrqueting.

  • Autor de l'entrada:

El màrqueting d’Influencers que avui utilitzem les marques no és nou i segurament té per davant una llarga vida plena d’èxits i fracassos, les tendències venen i van ‘al libre albedrio’.

I tampoc és una tendència o estratègia nova, ni tant sols va arribar amb Internet sinó molt abans, el Socioleg Elihu Katz  ja en parlava en el seu llibre Personal Influence l’any 1955, on explicava que de manera científica es podia observar com les masses escoltaven i podien condicionar la seva vida social, religiosa, política o d’oci en funció de la comparació que feien de les seves vides amb les de personatges públics rellevants que, d’una manera o altra, guiaven moltes petites decisions quotidianes.

Bé, no massa lluny del que passa ara, enllestint el 2020, quan observem que si Cameron Dallas demà al matí apareix amb uns pantalons de campana a ratlles de color marengo i butà, demà passat s’esgotaran totes les existències de moda similar. El mateix o alguna cosa similar passa amb Zach KingLele Pons o Sommer Ray, que estan entre les 10 persones més influents del món, en xarxes socials.

El màrqueting d’Influencers és, en resum, cercar  vincles de col·laboració entre les marques i persones amb gran visibilitat i protagonisme, capaces de, justament, influir en les petites i grans decisions d’un públic més o menys concret. D’aquestes persones en diem influencers.

Ara bé, cal fer una petita reflexió sobre la percepció que en tenim de tot plegat: un influencer ha de tenir 20 milions de seguidors a Instagram? tant de bo en disposéssim algun pel nostre negoci però la veritat és que no. Un influencer pot ser una gran figura mediàtica però també un científic reconegut per la seva comunitat, un economista molt social que agrada a la gent, o un esportista molt valorat socialment en el seu esport, el seu país, la seva ciutat o fins i tot el seu barri.

És a dir que totes les marques podem fer el nostre màrqueting d’influencers, només cal que ho fem a la nostra mesura. Per exemple, si tinc una botiga de barri de productes d’alimentació sostenible i nutricionalment saludables, puc arribar a un acord amb un cuiner de la ciutat, reconegut per haver sortit en un concurs de la tele sobre cuina vegana, i que posi en valor els meus productes, en parli bé i ho expliqui a les xarxes socials.

A canvi, li proporciono ressò a les meves xarxes socials i li puc subministrar productes de la meva botiga, és a dir que ni tant sols és imprescindible que hi hagi intercanvi de diners, és tracta d’un win to win on tots hi guanyem.

A partir d’aquí, podrem fer, si ens posem d’acord, fotos, vídeos, presentacions, etc. etc. benvinguda la imaginació. Tant senzill com això.

I entre aquest exemple o bé comptar amb el Marc Marquez o el Sant Pare de Roma :),  disposem de tot un ventall de possibilitats i matisos.

Al cap i a la fi un influencer és un prescriptor de la meva marca no queda lluny ni fora de l’abast de qualsevol negoci, per petit o gran que sigui.

Alguns avantatges del màrqueting d’influencers:

  • Genero molta conversa entre els meus seguidors i els de l’influencer, amb els meus productes o serveis pel mig.
  • Amplifico imputs positius sobre la meva marca
  • No necessàriament hi he d’invertir molts diners i el retorn de la inversió segur que és bo si ho faig bé.
  • Segurament augmentaré el tràfic de públic objectiu cap al meu lloc web.
  • La meva marca guanya reputació i prestigi.

Us esperono a avaluar aquesta estratègia i a fer màrqueting d’influencers a la vostra marca, segur que en poder treure un bon rendiment per ambdues parts.

 

I si vols conèixer les 22 estratègies de màrqueting, aquí hi tens algunes pistes per anar fent boca.

 

T’ha agradat el post? Si és així comparteix-lo amb les persones que creus que els pot interessar o comparteix-lo als teus canals socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis d’estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

 

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari