Actualment esteu veient La psicologia dels colors i el màrqueting digital

La psicologia dels colors i el màrqueting digital

  • Autor de l'entrada:

Sabies que els colors poden influir en el nostre dia a dia? La psicologia dels colors és el camp d’estudi que analitza com els colors ens influeixen en la nostra presa de decisions i en l’estat d’ànim.

I decidir quins colors utilitzem pot millorar el nostre màrqueting digital i les nostres vendes.

En el món del disseny, la publicitat i el màrqueting, s’aprofiten els significats dels colors per atraure a un tipus de públic en concret o bé crear determinades sensacions als usuaris que perceben els anuncis o els dissenys.

Saps quin significat té cada color i perquè s’utilitza?

Els colors càlids són molt visuals i ens criden a l’acció.

Segons el seu context el vermell ens pot transmetre energia, estimulació i passió o bé perill i tensió. El taronja representa creativitat, qualitat, energia, innovació i és un color molt utilitzat en el món de la publicitat, ja que no carrega tant com el vermell, i s’associa a les compres. El groc no sempre ens dóna connotacions positives com l’optimisme i la creativitat, sinó que també ens pot aportar advertència o fàstic.

Els colors freds ens transmeten tranquil·litat, harmonia i relaxació.

El blau s’utilitza per crear fidelitat, confiança o serenitat, tot i que segons el context també ens pot transmetre fred i distància. És un color molt utilitzat en el món de la comunicació.
El verd és un color fresc i natural i ens transmet joventut, esperança, fertilitat o tranquil·litat.

Altres colors com el rosa s’associen al món infantil i a la innocència, tot i que també representa feminitat, delicadesa, il·lusió o sensibilitat.
El lila ha adoptat molts significats, però té molt potencial en el món del feminisme y està relacionat amb l’homosexualitat. Representa misteri, luxe, religió, fantasia o moda. psicologia dels colors

El marró ens evoca estabilitat, confort o calidesa. S’utilitza molt per representar el món rústic i natural i en marques ecològiques (com el verd), de cafès i xocolata.
El blanc simbolitza la puresa, la pau i la innocència, és un color neutre que ens aporta minimalisme i és utilitzat en el món de la publicitat per marques de neteja, productes nous i per destacar objectes o persones si s’utilitza de color de fons. Molts logotips tenen la seva adaptació a aquest color per utilitzar-los en diferents contextos.
El negre està relacionat amb el món del poder i la foscor, representa misteri, odi i crueltat. Però no tot és negatiu, ja que simbolitza elegància, sofisticació, prestigi, moda i atemporalitat. Moltes marques tenen la seva adaptació del logotip en blanc i negre per poder utilitzar-lo en diferents contextos.

Ara que ja saps el significat de cada color, quan hagis de crear anuncis, dissenyar cartells o crear una marca, fes un plantejament del que vols transmetre i escull bé els colors que hi posaràs.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta-ho, estarem encantats de respondre’t. Ens pots seguir als nostres perfils de LinkedInInstagramTwitter Facebook

Deixa un comentari