Actualment esteu veient 3 aspectes a tenir en compte sobre la base de dades per enviar una newsletter sense problemes

3 aspectes a tenir en compte sobre la base de dades per enviar una newsletter sense problemes

  • Autor de l'entrada:

La base de dades per enviar una newsletter és aquella llista que tenim dels nostres contactes, amb més o menys dades, als quals ens dirigim per a fer-los un enviament quan volem que estiguin informats o els hi volem vendre o comunicar alguna cosa sobre la nostra marca. Mailchimp és una de les moltes eines que hi ha, per a fer aquest tipus d’enviaments massius, però cal anar amb compte de tractar i cuidar bé la nostra base de dades per enviar una newsletter sense problemes.

Una base de dades, perquè tinguem present com és, seria per exemple així:

la base de dades mailchimp newsletter

Consells per tenir la base de dades i enviar una newsletter sense problemes

Per tenir una base de dades tan completa com sigui possible, cal que tinguem en compte els següents consells:

  1. Dades importants de tenir: adreça de correu electrònic.
  2. Dades rellevants de tenir: nom i cognoms del contacte, empresa a la qual treballa (si el B2B és el nostre client final), codi postal i telèfon.
  3. Dades interessants: són totes aquelles característiques que puguem tenir de més d’un contacte. Com, per exemple, nombre de treballadors que té l’empresa, sector al qual es dedica, llengua predeterminada de comunicació…
  4. Dades secundàries: dades com càrrec del contacte de l’empresa que tenim, adreça postal i qualsevol altra dada que pugui ser secundària i que ens pugui servir per a alguna cosa.

Com cultivar la base de dades per enviar una newsletter, què cal fer i què no a l’hora d’actualitzar les dades.

En els darrers anys ha sortit noves normatives pel que fa al tractament de dades o el que coneixem com la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades). Cal tenir molta cura de com s’obtenen aquestes dades i com les tractem i les actualitzem. El que es recomana fer a partir de la nova normativa és:

  1. Cal tenir el consentiment digital o físic de la persona que tenim les seves dades, en funció del grau de delicadesa que siguin aquestes. Es recomana que sigui digital, ja que així ja hi ha un consentiment explícit per això.
  2. La base de dades que tinguem cal que sigui accessible pel nostre contacte i que pugui, en qualsevol moment que ho vulgui, modificar o cancel·lar la subscripció de la nostra llista de contactes.
  3. Si algun contacte s’ha donat de baixa de forma voluntària, cal respectar la seva decisió i en cap cas l’hem d’afegir de nou en cap enviament, ja que ens podria denunciar.
  4. La base de dades que tinguem és molt recomanable que estigui al dia, actualitzada, i si pot ser digital i incorporada en l’eina que utilitzem per a fer l’enviament de newsletters molt millor, perquè així sempre la podrà consultar el nostre contacte.

Problemes que podem tenir, si no tenim cura de la base de dades.

Mailchimp, com bé hem comentat, és una eina per a fer un enviament massiu de correus electrònics. En el moment de fer l’enviament de la campanya ens podem trobar en dues situacions (el correu s’envia correctament o el correu rebota i s’acaba entregant al receptor).

En el moment que Mailchimp detecta un nombre elevat de rebots (aproximadament el 20% de la nostra llista de base de dades), els senyors que gestionen aquesta eina poden, i molts casos ho fan, bloquejar el compte, de manera que no se’ns permetrà fer cap enviament, de cap campanya nova, fins que no resolguem amb ells el handicap que se’ns ha generat. I, això implica tenir una conversa amb ells i justificar-los que la base de dades que tenim és correcta, està actualitzada i assegurar-los i assegurar-nos que no es tornarà a produir un rebot tan alt.

Ja ho veus, que com tota tecnologia, la base de dades per enviar una newsletter, sense que ens pugui comportar problemes, cal que estigui actualitzada i sobretot tenir-ne molta cura perquè ens funcioni sempre correctament. Si aquests consells t’han servit o creus que li poden servir a algú comparteix el post a les teves xarxes socials, i així ens ajudem entre tots.

 

 

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari