Introducció al Photoshop (I)

Introducció al Photoshop (I)

  • Post author:

El Photoshop és l’eina per excel·lència pel que vol retocar fotografies, crear dissenys i jugar amb els colors i efectes per fer creacions molt originals.

Si sempre has volgut saber com funciona, al tutorial d’avui us en faig cinc cèntims, així descobriràs si realment és una eina de disseny que pots necessitar.

Si encara no tens el programa, pots descarregar-te’l a la pàgina oficial d‘Adobe, aquí hi trobaràs la seva versió de prova i diferents packs que inclouen programes com l’Illustrator per crear dissenys, el Premiere per crear vídeos o l’InDesign per maquetar qualsevol tipus de document. A la pàgina web sempre hi trobaràs la versió més actualitzada.

Iniciem el tutorial explicant com crear arxius nous, tot i que el mateix programa té documents preestablerts per a impressió, fotografies, imatges web… En aquest punt tan sols has de tenir clar per a què faràs servir el document, en funció d’això hauràs d’escollir si el vols en píxels o centímetres, quina resolució et cal i el mode de color que faràs servir. Si encara no saps de què estem parlant, et recomano que visitis el post del blog sobre els Conceptes bàsics del disseny gràfic.

Un cop tinguem obert el Photoshop, descobrirem pas per pas la seva interfície, què hi ha als menús, de quines eines disposem, quins panells són més útils…

I finalment us mostraré com guardar correctament el document, en funció de la seva finalitat. Necessitem tornar a editar-lo? Sempre hem de guardar la versió .psd. És l’arxiu definitiu que has de presentar a la impremta? Llavors millor enviar-l’hi un .pdf. Necessites que el disseny tingui transparències? Doncs l’opció bona és guardar-lo amb .png. I si no necessites complicar-te tant i ja tens la teva fotografia editada, guarda la definitiva en format .jpg.

 

T’ha semblat interessant? Doncs estigues al cas, perquè pròximament us n’explicaré més!

Deixa un comentari