Actualment esteu veient Filtrar la informació: una tasca imprescindible

Filtrar la informació: una tasca imprescindible

  • Autor de l'entrada:

Avui en dia, existeixen infinitats de medis digitals que bombardegen amb informació: blogs, xarxes socials, cercadors, fòrums, etc. A Internet trobarem un rebost enorme de recursos i informació que pot ser útil o no, per tant, és imprescindible saber trobar, filtrar, sintetitzar i construir allò que volem comunicar.

Segurament, algun cop hagis sentit la paraula “Overload” un terme encunyat per Alvin Toffler l’any 1970 que fa referència a l’excés d’informació, i en certa manera, és del tot veritable, ja que l’excés d’informació està provocant desinformació en els lectors i està limitat per les xarxes socials en la distribució del contingut. Doncs, filtrar i discernir la informació és separar el gra de la palla, és clau per poder oferir un contingut de qualitat.

Una de les frases que compta amb una gran dosi de raó, és la dita de “Menys és més”. L’objectiu final al comunicar és informar i transmetre a l’usuari els diferents conceptes o detalls. Així doncs, ser directe, breu i concís seran les teves millors armes, per tant, s’ha d’evitar estendre’s en assumptes secundaris i anar directament al que volem transmetre; si podem dir una cosa amb tres paraules, no cal fer-ho amb deu. La comunicació ha de ser directa perquè s’entengui de forma clara.

D’aquesta manera, hem de tenir en compte 4 aspectes claus:

1-Per què escric?

Tota acció comunicativa ha de tenir un objectiu clar com a punt de partida: informar, invitar, certificar, instruir, etc.

2-A qui escric?

La identificació de l’audiència condicionarà altres aspectes com el nivell de lèxic, el format o el grau de formalitat.

3- Quin paper vull desenvolupar?

Hem de tenir clar quin és el nostre rol, si actuem en títol personal o en representació de tercers. El to i el nivell de responsabilitat no serà el mateix en uns casos o altres.

4- Quines són les idees que vull comunicar?

Les idees s’han d’expressar de la manera més concís possible, ordenades i jerarquitzades de major a menor importància. Així, si el lector desisteix en les primeres línies, almenys haurà rebut la informació més important.

Treballar aquests elements i aplicar-los és la clau per aconseguir l’èxit en les comunicacions. Tots tenim idees, el secret està a saber transmetre-les de forma correcta i també, escollir el canal de transmissió més adequat.

T’ha resultat útil aquest post? Si és així, no dubtis en compartir-ho amb qui creguis que li pot semblar interessant.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta-m’ho, estaré encantada de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter i Facebook. I si vols conèixer tots els serveis que oferim a Romeu Prenafeta, pots fer-ho aquí.

Deixa un comentari