Actualment esteu veient Estudi Xarxes Socials maig 2016

Estudi Xarxes Socials maig 2016

  • Autor de l'entrada:

Un 51% de la població accepta la publicitat en xarxes socials, mentre que a un 40% l’hi és igual

 

La companyia Elogia ha publicat recentment el darrer Estudi Anual de Xarxes Socials, elaborat en col·laboració amb IAB Spain. D’ell s’en poden extreure diverses conclusions, entre les quals destaca l’acceptació de la publicitat per part de l’internauta: un 51% accepta la publicitat en xarxes, a un 40% l’hi és indiferent i a un 9% li sembla malament. Ets una marca i t’estàs plantejant estar present a les xarxes socials? Ara és el moment! Però cal ser-hi bé, tal i com et comentàvem al darrer article Cal que la meva marca estigui a Internet?

 

El 81% dels enquestats de 16 a 55 anys afirmen utilitzar les xarxes socials, xifra que representa més de 15 milions d’usuaris arreu de l’Estat Espanyol. A més, pel que fa a coneixement d’aquests canals socials, el 100% assegura saber què és Facebook. El 100%! Això és increïble, és com si pogués veure al Zuckerberg fregant-se les mans amb una rialla malèfica com aquesta. Bromes a part, Facebook ha marcat un abans i un després en les relacions socials i personals. El segueix molt de prop WhatsApp, amb un coneixement del 94%, tot i que aquí entra el debat de si es considera com a xarxa social o no. El tercer al podi és Twitter, amb un 92% i el segueixen YouTube, Instagram, Google+ i LinkedIn.

 

Un altre dels aspectes analitzats és la valoració de les xarxes -que m’ha recordat a la valoració que fem dels polítics, que majoritàriament suspenen o es queden al 5 pelat-. La millor nota se l’emporta el WhatsApp, amb un 8,5, seguit de Youtube amb un 8,1. Spotify perd posicions i passa d’un 7,9 a 7,7, mentre que Instagram es queda amb un 7,6, Telegram amb un 7,5 i Facebook passa d’un 7,8 a un 7,5. Tot i això, WhatsApp i Facebook són les xarxes que més agraden amb diferència: ambdues obtenen un 38% de les respostes, amb una distància del 30% respecte a la tercera plaça, que és per YouTube amb un 8% i Twitter amb un 6%.

 

I quina és la tendència pel que fa a la freqüència de visita respecte l’any anterior? Doncs un altre cop, WhatsApp destaca per ser la xarxa que més ha augmentat la freqüència de visita, seguida de Instagram. Ja més avall trobem Telegram, Pinterest i Spotify.

 

Per dur a terme aquest estudi, s’ha agafat una mostra de 1.096 persones, residents a Espanya i d’entre 16 i 55 anys. Les respostes corresponen al febrer de 2016 i tenen un error mostral d’un 3% amb un nivell de confiança del 95,5%.

 

Quina és la teva xarxa social preferida a la qual dediques més temps i visites? Fes-nos-ho saber a través de les xarxes socials.

Deixa un comentari