Actualment esteu veient Eines útils per a un community manager

Eines útils per a un community manager

  • Autor de l'entrada:

El community manager, tant si treballa sol com en un equip, té moltíssimes tasques a fer i és per això que es recomana utilitzar eines útils que li facilitin la vida. D’eines n’hi ha moltes i per a fer tot tipus de coses, però s’aconsella utilitzar les que realment són necessàries i t’aporten un què en el dia a dia.

Eines útils per a un community manager:

  • L’eina estrella és una que permeti gestionar la comunicació, programar el contingut i monitoritzar la marca. Aquesta és una tasca que potser, a priori, sembla senzilla, però si ho has de fer amb més de 10 marques, és impensable el desgast d’hores que comporta fer-ho de forma individual. Eines com Buffer, Hootsuite, Socialgest, entre altres són les que ens permet gestionar, programar i monitoritzar la marca. Totes elles tenen un part freemium que et permet testar-la, abans de passar a ser usuari de pagament.

A més, però, el community té moltes altres tasques que si compta amb el suport d’eines útils, li facilitaran molt la vida. A continuació trobaràs un llistat de tasques que fa un community maganer i, eines que et proposem per ajudar-te a optimitzar el temps, la majoria d’elles es poden utilitzar de forma gratuïta.

  • Rebre inputs t’ajuda a l’hora de crear continguts. Així doncs, és essencial comptar amb l’ajuda d’una eina que t’ajudi en la curació i cerca de continguts, amb una bona configuració els continguts aniran a parar al teu correu i tot serà més fàcil. N’és un exemple Google Alerts o el Feedly.
  • És essencial acompanyar el contingut d’una bona imatge, un vídeo o una infografia. Quan no hi ha recursos per estar subscrit a una plataforma de pagament i necessites anar a buscar bancs d’imatges, vídeos i il·lustracions que siguin gratuïts, vaja, que tinguin llicència de creative commons. Pexels, Pixabay, Unsplash, entre altres, són els més coneguts.
  • Quan et toca fer de dissenyador a l’hora de preparar una imatge. Sovint es necessita un petit disseny per a fer més atractiva aquella imatge que volem compartir en xarxes socials, ja sigui per posar-hi el nostre logotip o bé una frase que acompanyi la imatge. El Canva o el PhotoScape són plataformes en línia que et resultaran molt útils.
  • Posar un link visualment atractiu. A l’hora de redactar un contingut, és possible que ens trobem amb la situació que hem d’adjuntar-hi un enllaç extremadament llarg, aquest cal fer-lo més curt i, si podem, personalitzar-lo, ja que d’una banda quedarà millor en el copy, i d’altra banda l’usuari pot ser que el memoritzi. Eines com bit.ly, scur.cat, cutt.ly són molt útils en aquest cas.
  • Fer un enviament de correus massiu. És genial poder comptar amb alguna plataforma que et permeti fer la maquetació i enviament d’un newsletter a una base de dades, i que a posteriori et mostri la taxa d’obertura i clics que s’han fet. Trobaràs la solució a aquest tema en eines com Mailchimp, Mailrelay o Acumbamail, entre altres.
  • Analitzar què passa a les xarxes socials i amb el contingut que compartim. És molt important poder veure què passa amb el contingut que generem, saber quants usuaris han visualitzat les nostres publicacions, entendre els interessos i necessitats que tenen els seguidors… Hi ha eines que engloben totes les xarxes socials en una única plataforma, com Metricool, o bé pots anar analitzant totes les dades que requereixis a través de Facebook Insights, Twitter Insights, Google Analytics… de forma gratuïta.
  • Promocionar el contingut que volem perquè arribi a l’usuari susceptible de ser consumidor final. Altrament dit com publicitat a les xarxes socials o a Google. Les plataformes de les diferents xarxes socials tenen aquesta funció, promocionar el contingut perquè arribi a un públic amb determinades característiques demogràfiques, socials, culturals…. però requereixen un alt coneixement de tecnicismes i ús de la plataforma en particular. Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Google Ads… totes i cada una de les plataformes que utilitzem tenen la seva part de publicitat, anomenada Ads.
  • Crear un sorteig o concurs amb un certificat. Un dels continguts estrella és la creació de sortejos o concursos en xarxes socials. Hi ha eines que es dediquen exclusivament a això i et permeten obtenir un guanyador de forma simple, o bé configurar i personalitzar un concurs de dalt a baix. Parlem d’eines com Sortea2 o Easypromos, entre altres.

Sigui quina sigui la tasca que vulguis fer, segur que existeixen einen útils que t’ajuda a allo què vols i, a més, et faran la vida més fàcil. Comenta’ns si has provat alguna d’aquestes o si n’has trobat de noves i com t’han anat. Compartir també és ajudar.

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.