Actualment esteu veient Colors CMYK i RGB a Photoshop a Illustrator

Colors CMYK i RGB a Photoshop a Illustrator

  • Autor de l'entrada:

Un dels programes més utilitzats per a retocs d’imatge és el Photoshop, i un dels programes més utilitzat en disseny és l’Illustrator. En ambdós programes hi ha disponible la paleta de colors CMYK i RGB, però és fàcil que et trobis amb problemes a l’hora de treballar amb els dos programes, ja que aquests utilitzen modes de treball diferents.

Com ja sabem els colors es formen a través de barreges de percentatge de colors en el cas del mode CMYK o de valors en el cas del RGB.

Diferències entre els modes de color CMYK i RGB:

Com ja hem comentat l’Illustrator està més encarat al disseny, ja que treballa en un format vectorial. No podem parlar de disseny, sense pensar en impressió i aquest factor és el que comporta que aquest programa treballi, per norma general, amb el mode d’edició CMYK.

En canvi, el Photoshop que ens permet fer retocs en imatges, també ens permet crear arxius d’impressió. Però la seva tasca principal és l’edició d’imatges digitals, el seu mode predefinit de treball és el RGB.

Són incompatibles els colors CMYK i RGB?

No, no són incompatibles. Però quan treballem en aquests dos programes, sí que trobem incoherències a l’hora de buscar el codi d’un color en concret. Quan parlem d’incoherències parlem de que ens trobem amb el seguent handicap, per exemple:

cmyk rgb colors romeu prenafeta

La imatge de l’esquerra (procedent del Photoshop en mode RGB) i a la de la dreta (procedent del Illustrator en mode CMYK) haurien de tenir el mateix codi de color RGB i CMYK, tot i que vinguin de programes diferents. Però, la realitat és que tot i que si agafem el codi CMYK del Photoshop i el posem a l’Illustrator obtenim codis RGB diferents i el color no és exactament el mateix.

Com podem obtenir els colors CMYK i RGB per a treballar en aquets programes?

– Si estem treballant amb el Photoshop i volem anar a l’Illustrator, hem de guiar-nos pel codi RGB entre programes i entrar aquests valors a l’Illustrator: 133-185-61. Això passa perquè estem treballant en digital i les pantalles funcionen amb aquest mode de color, independentment de que un programa treballi amb mode RGB i l’altre amb mode CMYK.

– Si estem treballant amb l’Illustrator i volem canviar al Photoshop, ens em de guiar pel codi RGB igual. I, en aquest cas introduir els valors 128-187-58 al Photoshop perquè sigui el mateix color.

Per tant, entre programes, podem treballar amb el mateix color, sempre i quan ens guiem pel codi RGB, independentment del programa i del mode de color en el que treballem:

cmyk rgb colors romeu prenafeta

Aquestes dues imatges són el mateix color RGB tan en Photoshop (a l’esquerra) com en Illustrator (a la dreta).

Si t’ha resultat útil aquesta entrada al nostre blog, sobre els colors CMYK i RGB a Photoshop i Illustrator, i saps d’algú que s’hagi trobat en aquesta situació complexa de no saber com treballar amb aquestes dos programes i els diferents codis de color, comparteix-li la nostra experiència. O dona’ns la teva opinió.

I si vols introduir-te en el món del Photoshop, aquí hi trobaràs una petita ajuda de com fer-ho.

 

 

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.