Actualment esteu veient CINC CLAUS DEL CONTENT CURATOR

CINC CLAUS DEL CONTENT CURATOR

Saps qui és o que fa un content curator? No? Cap problema! Aquí t’ho expliquem i a més et donarem cinc claus per a ser un molt bon content curator.

El content curator és una figura que apareix a causa de la necessitat de les empreses a fer una comunicació online, per tant forma part de l’equip de màrqueting. La seva tasca principal és la de filtrar, agrupar i seleccionar la informació que prové de diferents fonts. D’aquesta manera podem oferir als usuaris el contingut que necessita i adaptar-lo als seus interessos. Així doncs, ofereix contingut de qualitat que permet crear una comunitat de seguidors i convertir-se en un referent.

El content curator sempre té a mà l’última informació sobre un tema, fet que li permet crear contingut de qualitat i detectar les tendències del sector.

Per què és útil el content curator? Actualment estem vivint un moment en el qual gràcies al món digital, tothom pot publicar contingut al web i ens trobem amb una saturació d’informació que es coneix com a information overload (infoxicació). No sé si t’ha passat mai, però a causa d’aquesta sobrecàrrega d’informació, moltes vegades ens resulta difícil processar-la i analitzar-la. En aquest punt és quan apareix el content curator, ja que filtra i selecciona tota aquesta informació per crear un contingut que s’adapta millor a les característiques dels seguidors.

D’aquesta manera, tenint en compte el que s’ha comentat anteriorment, ja podem visualitzar les tasques que realitza el content curator:

  • Recerca d’informació que sigui del nostre interès
  • Filtrar la informació que s’ha trobat, escollint aquella que és important i ens resulta interessant
  • Organització del contingut que s’ha escollit
  • Elaboració del nostre propi contingut a partir de la informació obtinguda.
  • Compartir el contingut als nostres canals de comunicació, ja siguin xarxes socials, blog, web, etc.

El content curator dedica moltes hores a la investigació i recerca d’informació per a trobar fonts útils i fiables.

Per tal de facilitar aquestes tasques, ara et donem les cinc claus per a ser un bon content curator:

  1. Utilitza Google Alerts: aquesta eina que forma part de l’ecosistema de Google, t’evitarà haver de buscar sempre informació. Gràcies a Google Alerts podem rebre tota la informació que es genera al web sobre un tema al nostre correu. Pots accedir-hi des d’aquí.
  2. Para compte amb la teva escriptura. Les faltes d’ortografia no ens ajuden a enviar un missatge creïble i que els seguidors no entenguin el que volem dir, tampoc.
  3.  Les últimes notícies i novetats s’han de comunicar al moment. Els teus seguidors agrairan que sempre els tinguis informats i amb rapidesa.
  4. Crea informació variada. No et quedis només informant, també pots demanar l’opinió dels teus seguidors i crear debats sobre temes. D’aquesta manera fem partícips a la nostra comunitat.
  5. Mai copiïs informació. No és ètic i a més, una de les funcions del content curator és optimitzar les publicacions d’acord amb el seu públic. No serveix el mateix per a tothom.

Espero que en aquest post hagis après una mica més sobre el content curator, una professió molt important dins el màrqueting. Si t’ha agradat, et convido a descobrir més informació sobre una altra professió del màrqueting digital, el comunity manager. Pots mirar el post del blog des d’aquí.

Deixa un comentari