Actualment esteu veient Ciberatacs a Facebook

Ciberatacs a Facebook

  • Autor de l'entrada:

Facebook és una xarxa social que compta amb més de 2.940 milions d’usuaris actius al mes. Per contra, doncs, també es converteix en la xarxa social que rep més ciberatacs. Si comences a notar una activitat sospitosa i inusual a Facebook, t’han canviat el nom d’usuari, si han enviat missatges o han publicat coses al teu perfil i no has sigut tu i ningú té accés al teu telèfon mòbil o ordinador, serà perquè el compte de Facebook ha estat hackejada. Recentment, a Romeu Prenafeta, ens hem trobat que un cclient va rebre ciberatacs a Facebook. En el blog d’avui, t’expliquem com hem arribat a solucionar aquest hàndicap:

1. Primer de tot ens vam posar en contacte amb el suport per a empreses de Facebook, per poder reportar aquest fet i trobar una possible solució.

2. Des de la plataforma ens demanaven evidències que els comptes eren gestionats per nosaltres. Vam enviar captures de pantalla on mostràvem que la pàgina encara estigués al nostre Business. També vam indicar si hi havia algun usuari com a administrador de la pàgina conegut.

3. A partir d’aquí, el departament corresponent de Facebook comença a comprovar la informació aportada per tal d’assegurar que el compte ha estat hackejat. Doncs inicia la investigació corresponent per salvar el cas.

4. Un cop Facebook ha confirmat el cas, recupera el compte de l’usuari i, per tant, hem de tornar a actualitzar algunes dades. Hem d’afegir la pàgina al Business Manager i ficar els usuaris com a administradors.

5. Per últim, però no menys important, vam actualitzar totes les contrasenyes, tant de Facebook com d’altres plataformes per evitar possibles nous hackejos.

Per evitar trobar-te en aquesta situació, pots seguir una sèrie de consells molt senzills:

  • Evita fer servir la contrasenya en altres dispositius o altres xarxes socials.
  • Utilitza contrasenyes complexes. Utilitza majúscules i minúscules, combina lletres amb números i símbols. Contra més llarga sigui la contrasenya millor.
  • Tanca la sessió quan facis ús ordinadors externs.
  • Utilitza un antivirus i actualitza periòdicament per comprovar que no tens cap programari maliciós o virus que pugui afectar el teu ordinador o compte
  • Configura les alertes d’inici de sessió a dispositius no habituals.
  • No cliquis en enllaços sospitosos.

T’ha resultat útil aquest post? Si és així, no dubtis en compartir-ho amb qui creguis que li pot semblar interessant.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta-m’ho, estaré encantada de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter i Facebook. I si vols conèixer tots els serveis que oferim a Romeu Prenafeta, pots fer-ho aquí.

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.