Actualment esteu veient Anàlisi DAFO

Anàlisi DAFO

Tant si tens coneixements de màrqueting digital o no, segur que has sentit a parlar de l’anàlisi DAFO. Si és així, ara farem un repàs sobre aquest anàlisi i si no el coneixes, a continuació t’ho expliquem, així com realitzar-lo correctament.

Un DAFO és una eina molt senzilla que ens permet planificar estratègicament i posar en context la nostra marca. D’aquesta manera podem visualitzar de forma ràpida i clara la situació del nostre negoci, i això ens permet prendre decisions sobre cap a on dirigir-lo i quines accions s’han de prendre. Però, que és exactament el que s’analitza en un DAFO?

En el DAFO o FODA (SWOT en anglès) s’analitzen tant els factors interns com els factors externs de l’empresa. Com a factors interns trobem les debilitats i les fortaleses, mentre que en els factors externs tenim les oportunitats i les amenaces. D’aquests factors on d’on prové el seu nom.

En l’anàlisi DAFO es recullen les debilitats i les fortaleses d’una empresa, així com les oportunitats i amenaces d’aquesta.

Si profunditzem més en l’anàlisi intern, trobem que per una banda, estem estudiant els punts forts de l’empresa: les fortaleses que representen un avantatge sobre les altres; i d’altra banda, els punts febles: les debilitats, que són aquells que ens limiten en el nostre desenvolupament.

Si ens aturem en l’anàlisi extern, observem que són factors incontrolables per l’empresa i que poden afectar la seva activitat. Aquests són les oportunitats, noves tendències en el sector que podem aprofitar per generar més vendes i tenir més notorietat; i les amenaces, canvis que ens poden afectar negativament.

L’anàlisi DAFO és un punt clau en el teu Pla de Comunicació, del qual ja n’hem parlat aquí. Gràcies a aquest anàlisi, si es realitza correctament, podem extreure conclusions molt valuoses per a poder prendre decisions importants, però per a poder fer-ho hem de tenir en compte aquests quatre punts:

  1. Ser autocrítics sobre les accions que estem realitzant en aquest moment.
  2. Sintetitzar les anotacions que realitzem. Una frase ha de comentar un concepte.
  3. La informació ha de ser mesurable i demostrable.
  4. En el DAFO analitzem, no fem prediccions

Per últim, com ja s’ha comentat, l’analisi DAFO és molt visual i per tant, és important que la seva estètica i organització sigui neta i que ens ajudi a generar el contingut per omplir-lo. Per aquest motiu, tot i que es pot fer a mà amb bolígraf i paper, actualment tenim eines que ens permeten fer un DAFO igual d’efectiu però molt més estètic. Una molt bona opció són les plantilles de Canva. Aquestes són 100% personalitzables i Canva és una eina intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Pots accedir a les plantilles d’anàlisi DAFO  des d’aquí.

Espero que t’hagi resultat útil aquest blog. Si és així, el pots compartir amb algú que tambe li pugui interessar i et recomano que li donis un cop d’ull a les altres entrades del nostre blog.

Deixa un comentari