Actualment esteu veient 5 situacions on et pot anar bé utilitzar croma

5 situacions on et pot anar bé utilitzar croma

Primer de tot i més important: Què és un croma? Doncs el croma és una tècnica audiovisual que s’utilitza molt en la televisió, en cine, en imatge, etc… i es tracta d’un Fons verd o blau en cas que hi hagi plantes o altres elements verds. El color és fàcil de substituir en postproducció per una imatge, vídeo, 3d…

Els tres problemes més comuns a l’hora de dur a terme aquesta tècnica són: la roba, la il·luminació i l’exposició de la càmera:

 • La Roba:

  Al gravar amb croma no hem de dur roba del mateix color dels fons sigui verd o blau, en cas de dur roba del mateix color a l’hora de substituir el color faríem invisible l’objecte o part del cos que portes el mateix color del fons.

 • La Il·luminació:

  El problema del croma és que perquè es pugui substituir fàcil hem d’aconseguir que el verd estigui ven il·luminat, que no tingui ombres, arrugues… com més llis tinguem el verd més fàcil ho tindrem després a l’hora de substituir-ho, ja que en cas d’obres el color verd passa a ser un verd més fosc i pot ser que no detecti bé la substitució.
  Per altra banda, si el fons es mate en comptes de brillant no reflex ara tant la llum i el color serà més homogeni.

 • L’exposició:

  L’exposició bé a ser que la imatge sigui més blanca (sobreexposició), més fosca (subexposició) o ben exposada, en aquest cas hem d’aconseguir un fons ben exposat amb una quantitat de llum bona perquè ens detecti bé la persona/objecte que l’hi posem davant.

Aquí et deixo 5 situacions on et pot anar bé utilitzar croma.

 1. Telèfon mòbil amb pantalla verda (per poder inserir captures de pantalla, promocions o el que es vulgui)
 2. Fons verd amb retrat (substituir el fons per la teva imatge corporativa o per posar una imatge/vídeo)
 3. Fons Croma per a imatge de producte (així controles el fons i pots canviar el fons sigui per colors o imatges per crear diferents situacions amb el producte)
 4. Utilitzar croma per a crear vídeos virals per xarxes socials com seria crear amb el croma una capa d’invisibilitat
 5. Gravar una persona o a tu mateix fent una acció per després poder inserir-te dins un vídeo, un anunci o una pel·lícula.

5 situacions on utilitzar el croma

A la imatge, producció de sèrie de vídeos amb personatges reals i animació 2D:
✅ Actor i guions: @teleponent
✅ Direcció: @gemmacapdeevila
✅ Maquillatge: @claramasip
✅ Producció: @romeuprenafeta

Alguns dels programes utilitzats per substituir el croma per una imatge o vídeo amb aquesta tècnica són:
Vídeo:

 • Adobe Premiere
 • Adobe After Effects
 • Blender
 • Final Cut Pro
 • Davinci resolve

Fotografia:

 • Adobe Photoshop
 • Gimp

Si t’ha creat curiositat i t’agradaria veure exemples de cine on s’utilitza croma, et deixo aquí alguns enllaços a YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=kqS3PzwA2w0
https://www.youtube.com/watch?v=FifGq6ASam0

T’ha resultat útil la lectura? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o bé el comparteixis a les teves xarxes socials. I si vols fer un cop d’ull als serveis de creativitat visual que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a Instagram, Twitter i Facebook.

Deixa un comentari