Actualment esteu veient 3 punts importants  per obtenir un àudio de qualitat per als teus vídeos.

3 punts importants per obtenir un àudio de qualitat per als teus vídeos.

  • Autor de l'entrada:

Quan parlem de vídeo automàticament ens ve a la ment imatges en moviment. No obstant, moltes vegades no ens adonem que perquè un vídeo sigui professional i vulgui transmetre una idea, concepte o sentiment, ha de tindre un so de qualitat.

Ja sigui un vídeo només amb música o un vídeo amb diàleg, un bon àudio és indispensable a dia d’avui per a qualsevol projecte audiovisual, és per això que no el podem deixar de banda.Ara ens endinsarem una mica en aquest tema i us explicarem quins micròfons podem utilitzar als nostres vídeos per a màrqueting digital o Xarxes Socials.

Microfonia per a Xaarxes Socials

  1. MICRÒFON DE SOLAPA O LAVALIER

Aquest tipus de micròfon son ideals per enregistrar la veu amb una bona qualitat.

Son petits i es col·loquen amb una pinça a la peça de roba que porta la persona que parla. Podem dir que son micròfons molt personals, no estan encarats a enregistrar un so ambient. S’utilitza molt a la televisió.

 

2. MICRÒFON DE CONDENSADOR

Aquest micròfon ofereix la millor qualitat d’àudio en termes generals. Capten el so de manera multidireccional, és a dir, podem fer que el micròfon capti el so només en una direcció, en dos direccions (ideals per exemple en entrevistes on hi han dos subjectes parlant) o omnidireccional, on agafarà un so de tot el que l’envolta. Hem de vigilar perquè son micròfons molt delicats i lo ideal és tindre un braç o trípode que el pugui aguantar. Poden captar sons molt fluixos amb una bona nítides, en poques paraules son molt sensibles. S’utilitzen molt en estudis per enregistrar veus de cantants o sons per a pel·lícules, tot i que també ho podem veure en entrevistes.

 

3. VIDEOMICRÒFONS RODE

Aquest tipus de micròfons són una opció molt senzilla de enregistrar so a mesura que fem el vídeo. Son petits i es montan a la càmera (generalment reflex). Són ideals per captar un bon so al subjecte o entorn que es situa davant de la càmera. S’utilitza molt per realitzar videblogs.

 

 

La microfonia és un mon molt extens i en podríem parlar molt d’aquest tema. Ara, us donarem uns petits consells que faran el vostre àudio una mica millor.

 

  1. EVITAR ENREGISTRAR EN LLOCS AMB MOLT SOROLL AMBIENT

Si volem que la nostra veu pugui ser entesa i l’espectador es concentri en el que estem dient, hem de procurar no enregistrar en llocs on hi hagi molt eco o qualsevol soroll que pugui ser molest. Sempre hem d’intentar captar el so de la manera més nítida possible per obtindre un resultat professional.

 

  1. TENIR CURA DEL MATERIAL D’ÀUDIO

Així com la càmera, mòvil o dispositiu amb el que enregistrem és delicat, els micròfons també ho son. Per tant intentar que estiguin en una caixa sense pols, netejar-lo i evitar donar cops, ens incrementarà la durara del material.

 

  1. INTENTAR VOCALITZAR I PARLAR DE MANERA FLUÏDA

No tan sols la part de un bon àudio (si hi ha veus) la conformen els micròfons sinó que també el nostre to, fluïdesa i vocalització influirà a l’hora de obtindre un projecte audiovisual de qualitat.

 

 

I fins aquí el post d’avui, esperem que us hagi agradat!

Si tens dubtes sobre com comunicar o com utilitzar les xarxes socials, al nostre blog trobaràs informació molt útil sobre màrqueting digital, com aquesta sobre com utilitzar els hashtags a Instagram.

Pots seguir els nostres canals socials  a LinkedinInstagramTwitter Facebook.

Deixa un comentari