Actualment esteu veient 24 estratègies: Màrqueting d’influencers

24 estratègies: Màrqueting d’influencers

  • Autor de l'entrada:

En aquesta entrada al blog, us parlem del màrqueting d’influencers, una innovadora estratègia de màrqueting que ha pres un bon lloc a l’hora de publicitar-nos a Internet. Si vols saber més sobre aquest món, t’interessarà el que t’explicarem avui.

Què són els influencers?

Per començar, t’explicarem que són els influencers i quines classes de perfil podem trobar. Un influencer, és una persona que té presència i credibilitat en les xarxes socials, és a dir, una persona que ha aconseguit destacar en les xarxes socials, creant un personatge de gran èxit en el món digital. Genera contingut d’interès per als usuaris sigui en forma de vídeo o  foto, és constant i sobretot sempre està actiu en les xarxes socials. Així doncs, els influencers, creen una comunitat de seguidors, els quals confien en la seva informació i opinió, convertint-se en un referent per als usuaris. Com és evident, compten amb milers de seguidors i/o subscriptors en les seves xarxes. Normalment els trobarem en plataformes com Facebook, Instagram, Tik Tok, Twitter Youtube.

Existeixen diferents classes de personatges públics: els macroinfluencers i els microinfluencers.

Els microinfluencers, tenen menys de 50.000 seguidors, però tenen un gran impacte en el seu públic objectiu. Els resultats que s’obtenen són molt positius, ja que el seu engagement és molt elevat. En canvi, els macroinfluencers tenen més de 50.000 seguidors, i com a conseqüència els honoraris són més elevats.

Què és el màrqueting d’influencers?

El màrqueting d’influencers és una estratègia de màrqueting que consisteix en crear un vincle de col·laboració entre les marques i empreses amb els influencers, els quals tenen una gran visibilitat a Internet. Com hem esmentat anteriorment, aquests personatges públics tenen una gran influencia davant els usuaris, ja que han aconseguit guanyar-se la confiança dels seguidors, per tant una crítica positiva d’un determinat article o producte pot crear una gran acceptació davant d’una marca o si més no, donar-la a conèixer al mercat.

Com dissenyar una campanya de màrqueting d’influencers?

Primer de tot, és fonamental tenir clars els objectius de l’empresa i tenir una estratègia de xarxes socials ben definida. Seguidament, hem d’identificar els influencers més rellevants, aquells que puguin encaixar millor amb els nostres productes i/o serveis i valors que es volen promocionar. Existeixen divers tipus d’influencers i cadascun està enfocat en un àmbit diferent: moda, esports, viatges, gastronomia, cosmètica, estil de vida saludable… Un cop tinguem identificats quins personatges públics volem que promocionin la nostra marca, hem d’instrumentar les accions de màrqueting: promoure la interacció a les xarxes socials, invitar als influencers a esdeveniments rellevants, oferir mostres de productes o serveis…I per últim, però no menys important avaluar el model de compensació: cost per clic, cost per post, model d’intercanvi o post per adquisició.

5 avantatges del màrqueting d’influencers

Els principals avantatges d’utilitzar aquest tipus d’estratègies en la nostra empresa o marca són les següents:

  • La marca guanya reputació i domini.
  • És una forma diferent de connectar amb l’audiència i de transmetre la filosofia de la marca.
  • Aconseguir visibilitat a les xarxes socials.
  • Ajuda a arribar als clients potencials i entrar a nous mercats o segments.
  • Augment del tràfic web.

Com pots comprovar, llançar una campanya amb influencers pot resultar molt interessant, ja que pot aportar múltiples avantatges a la teva marca o empresa. Els influencers dominen a la perfecció el llenguatge i tenen grans habilitats comunicatives. Saben com arribar als seus seguidors i quin tipus de missatge han d’utilitzar.

No obstant això, és molt important dur a terme un seguiment de la campanya, per així poder tenir un control sobre aquesta. Tanmateix, un cop finalitzada, s’han d’analitzar els resultats obtinguts, per veure si aquesta ha funcionat.

T’ha resultat útil aquest post? Si és així, no dubtis en compartir-ho amb qui creguis que li pot semblar interessant.

Si vols donar un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, clica aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta-m’ho, estaré encantada de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a Instagram, Twitter i Facebook.

Deixa un comentari