Actualment esteu veient 24 estratègies. Màrqueting d’afiliació

24 estratègies. Màrqueting d’afiliació

  • Autor de l'entrada:

Si busquèssim en la part més profunda de les 24 estratègies de màrqueting, veuriem que el màrqueting d’afiliació té una vessant molt antiga en el món del comerç o les vendes, í és el concepte del comissionat, aquella figura que per ser prescriptor o venedor freelance, allò que al segle passat en deien un ‘viatjant’, potser perquè es passava el dia al cotxe d’un client capa  un altre.

L’estratègia del màrqueting d’afiliació estableix una sèrie d’eines o plataformes per a que altres persones externes de l’empresa facin d’ambaixadors o prescriptors d’aquesta, de manera que puguin generar vendes per a l’empresa o marca senzillament atraient usuaris en canals d’Internet i generar-los confiança.

El màrqueting d’afiliació és una estratègia de màrqueting que premia els prescriptors i venedors externs de la marca amb una comissió sobre les vendes que aquests provoquin.

Posem l’exemple que jo tinc un blog que parla sobre jardineria amb una afluència habitual de molts usuaris interessats pel que jo escric, si sóc bo escrivint i aportant coses interessants en temes de jardineria, segurament els meus lectors confiaran en el que jo dic. A partir d’aquí jo puc cercar empreses de productes de jardineria que disposin de programa d’afiliats i beneficiar-me de les vendes que jo pugui provocar. A partir d’aquí puc escollir entre diferents maneres de promoure les vendes, o bé combinar-les:

  1. Puc disposar un banner en el meu blog amb un codi de seguiment que m’ha facilitat la marca de productes de jardineria. Aquest banner pot ser generic de la marca o be d’un producte concret, posem per cas unes tisores de podar. Si els meus lectors cliquen en el banner perquè els interessa les tisores i acaben comprant-les, jo obtindré una comissió per aquestes vendes.
  2. Puc fer el mateix que en el punt anterior però enlloc de disposar un banner en el blog, puc parlar de, per exemple, la poda, i recomanar,subtilment o no, la compra de les tisores de la marca, enllaçant igualment als usuaris interessats cap al producte amb el meu codi de seguiment.
  3. Puc tambè crear-me les meves campanyes d’anuncis en xarxes socials, a Google o altres llocs com revistes en paper, flyers, etc, amb una adreça web o codi QR que, igualment, porti el meu codi de seguiment, de manera que totes les vendes que es generin amb aquest codi em repercutiran un percentatge en forma de comissió.
  4. Imaginació al poder, segur que se t’acudeixen altres maneres de ser afiliat d’una marca, l’important és disposar d’un codi de seguiment que acostuma a ser una URL amb una nomenclatura concreta que inclou el teu codi de seguiment.

Conceptualment és molt senzill, segur que més d’un cop has recomanat a un amic, coneguda, etc. la lectura d’un llibre o la compra d’un o altre producte, una perruqueria o super, etc. si aquesta persona confia en tu t’escoltarà i decidirà si et fa cas i compra aquell llibre o producte, o va a aquesta perruqueria, super, peixateria, etc. Doncs el màrqueting d’afiliació reprodueix aquest exemple a gran escala i obre la possibilitat de:

  1. La persona que recomana es pot beneficiar d’unes comissions per producte venut.
  2. L’empresa que disposa d’un programa d’afiliats gaudeix d’ambaixadors de la marca que no li suposen despeses fixes sinó que només paga comissions per vendes realitzades.

I aquest és el màrqueting d’afiliació, una de les 24 estratègies de màrqueting que ara ja pots aplicar a la teva marca si hi encaixa.

T’ha aportat alguna cosa útil aquest post? Si és així, el pots fer arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari