Actualment esteu veient 24 estratègies: Connexió online i offline

24 estratègies: Connexió online i offline

En aquest blog, us parlarem de la connexió online i offline, dues estratègies del màrqueting per donar a conèixer un producte o servei. També t’ajudarem a triar la millor opció per a publicitar les teves vendes. Si t’interessa el tema segueix llegint…

 Saps que és la connexió Online i Offline?

En el Màrqueting parlem de la connexió online (publicitat digital) quan estem navegant per internet i de la connexió offline (publicitat tradicional) quan estem fora d’internet. Tots dos utilitzen mitjans diferents per a transmetre els seus missatges. Per una banda la connexió online ho fa a través de la xarxa amb mitjans com Email, Online ads, Search Engine Marketing (SEM), Search Engine Optimization (SEO), xarxes socials i etc. Per altra banda, la connexió offline ho fa a través dels canals que tots coneixem com la ràdio, televisió, premsa escrita, revistes, Flyers i etc.

Ara que ja saps que és la connexió online i offline et pot sorgir el dubte…

Quina és la més efectiva per fer publicitat?

El primer pas és decidir quin és el missatge que vols transmetre al teu públic objectiu i en funció d’aquest decidirem en quins canals arribarem a l’audiència.

Per a les empreses que treballen en l’àmbit local sol ser més beneficiós treballar amb campanyes de bústies o publicitat en la televisió. En canvi, per a una empresa que ofereix els seus productes a escala global com per exemple Zara, és necessari tenir una pàgina web i estar actiu a les xarxes socials.

A continuació, us expliquem quatre avantatges de la publicitat online i offline:

4 Avantatges de la publicitat online

  • Segmentació. La publicitat online ens permet triar a quin públic volem dirigir-nos.
  • Baix cost. És molt menys costosa que la publicitat en mitjans tradicionals.
  • Flexibilitat. És molt més flexible fer una campanya de publicitat online, pel motiu que pots modificar els resultats sobre la marxa si no s’ajusten als teus objectius, en canvi, fer-ho offline no és tan versàtil.
  • Analítica i resultats. Aquesta publicitat et manté informat dels teus resultats, plataformes com Google Analytics et permet saber on has invertit cada cèntim i com s’ha utilitzat. D’aquesta manera pots saber quantes persones han vist el teu anunci i on, si han visitat la teva web, els clics i molt més.

4 Avantatges de la publicitat offline

  • Ampli abast. En la publicitat tradicional, arriba a tots, no pots evitar que algú ho vegi i d’aquesta manera aconsegueixes arribar a més persones.
  • Confiabilitat. Internet està ple de fonts i informacions falses, en canvi, els mitjans tradicionals brinden més confiança.
  • Molts mitjans de distribució. Un gran avantatge és que en la publicitat offline tens moltes opcions de distribució (anuncis en la ràdio, en la tele, tanques publicitàries i etc.)
  • Proximitat. Quan el client troba una publicitat en físic la percep com més pròxima i immediata i també més sòlida.

En definitiva, encara que els objectius d’aquestes dues varietats del màrqueting són les mateixes, donar a conèixer a un producte o servei i promocionar les seves vendes, les estratègies i els mitjans que utilitzen són molt diferents. Mentre la connexió online representa l’opció moderna, i potser la més efectiva gràcies als avenços tecnològics, en comparació amb la offline, podem dir que no són incompatibles sinó complementàries. La clau està en saber com combinar-les.

T’ha ajudat aquest blog? Si és així, no dubtis en compartir-ho amb aquelles persones que creguis que els hi pot interessar.Si vols saber els serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí. Si t’has quedat amb dubtes, comenta’m-ho, estaré encantada de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de Linkedin i seguir els nostres Canals socials en aquesta mateixa xarxa, a Instagram, Twitter i Facebook.

 

Deixa un comentari