Actualment esteu veient Una agència de màrqueting o un community manager?

Una agència de màrqueting o un community manager?

 • Autor de l'entrada:

La meva comunicació en mans d’un equip de professionals del sector”, aquesta va ser la frase que ho va capgirar tot.

Anteriorment defensava l’opció que una empresa tingués el seu propi community manager per a gestionar tota la comunicació. Creia que això era beneficiós, ja que tenir una persona interna a l’empresa encarregada de fer aquestes tasques semblava un valor afegit. Però… amb el temps i l’experiència ara ho qüestiono. N’hi ha prou amb una persona per a portar i gestionar tota la comunicació digital, analitzar la reputació online i gestionar la marca? Ara, la resposta que defenso és que no n’hi ha prou amb una sola persona per a fer-ho tot.

 

El màrqueting digital i la figura del community manager ha aparegut fa menys de 10 anys. És per això que tothom es creu capaç de ser el propi community manager de la marca i portar tota la comunicació. Però si vols fer les coses ben fetes, la recomanació és que et posis en mans de professionals del sector, i millor dit, en un equip de professionals, que dia a dia viu en aquest món, permanentment canviant. Perquè de la mateixa manera que és un món avantguardista, ens obliga a estar constantment alerta de les noves eines i actualitzacions, així no se’ns escapa res. En resum, estem a l’última de tot el que passa.

 

Per què creus que és millor tenir a la mà un equip de professionals del sector? Perquè tindràs a la teva disposició un ventall d’experts de diferents àmbits i sectors.  Així és, a casa nostra tenim un equip de professionals que dominen totes les eines i plataformes possibles per a treballar avui dia a Internet. I, el més important de tot, amb nosaltres tens al teu servei un equip preparat, amb molta il·lusió i ganes de plasmar, esborrar i dibuixar aquella idea i/o estratègia que la teva marca necessita per créixer encara més.

 

Les 10 figures d’una agència de màrqueting:

 • Consultors amb molt bagatge en el món del màrqueting i que et poden ajudar a dibuixar objectius i el camí per arribar-hi. O bé a preparar aquella acció que t’ajudarà a créixer.
 • Experts del màrqueting tradicional que han evolucionat al màrqueting digital disposats a preparar un pla de comunicació digital efectiu per assolir objectius.
 • Perfils especialitzats en la figura del community manager que vetllen perquè la comunicació en xarxes socials sigui efectiva, segueixi una estratègia i assoleixi els objectius plantejats en el pla.
 • Professionals que exerceixen de content curator, és a dir els encarregats de buscar aquell contingut relacionat amb la marca i que és susceptible de ser compartit.
 • Programadors que fan webs responsives (adaptades a mòbils), treballen el SEO (posicionament orgànic) i analitzen què passa darrera el web (quantes visites rep, quanta estona hi estan, on van, què fan…).
 • Periodistes que setmana rere setmana nodreixen diferents blogs, amb contingut propi de la marca, per atreure més trànsit al web i per tant més conversions.
 • Un petit equip de dissenyadors que poden dibuixar des del primer traç del teu logo a plantejar-te la maquetació del teu web.
 • Personal dedicat a l’audiovisual, tant en fotografia com en vídeo, per poder cobrir totes les necessitats que puguin sorgir en qualsevol moment del camí i, perquè tal i com diuen els experts, el vídeo és la potència en el màrqueting del 2016.
 • Tot un equip expert en eines i analítiques que ens ajuden a millorar dia rere dia, tant en xarxes, com en la web.
 • Formadors que interpreten totes les dades i te les expliquen perquè puguis valorar les tasques i els resultats que s’estan obtenint.

 

Una reflexió seria: Pel preu d’un community manager, pots tenir tot un equip?

 

La teva marca és molt important per a tu, i la seva comunicació i reputació digital ho són per a nosaltres. L’experiència del dia a dia ens porta a dir que un bon client i un bon equip, expert en màrqueting digital i comunicació, fan un bon tàndem per assolir qualsevol objectiu que es posi per davant.

 

A casa nostra tenim una pissarra enorme i ens encanta que ens plantegin un repte per omplir-la d’idees que defineixen la millor estratègia. Ens en proposes un?

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari