Actualment esteu veient Twitter bàsic. 5 idees i una bona imatge

Twitter bàsic. 5 idees i una bona imatge

Què és?

Twitter és un servei de microblogging que ens permet enviar i rebre missatges de text d’una llargària màxima de 280 caràcters. Aquests missatges curts s’anomenen tuits o piulades i ens faciliten la relació amb altres tuitaires. 

Aquests missatges es poden acompanyar d’enllaços i material audiovisual que potenciaran el missatge que volem enviar. 

A primer cop d’ull sembla que l’eina no ens ofereixi massa possibilitats però la seva gràcia rau en la relació asimètrica que estableixes amb altres usuaris. Tu pots seguir un compte de Twitter tot i que aquest usuari no et segueixi a tu. El fet de tenir followers (seguidors) i alhora una llista de following (a qui jo segueixo) permet enriquir la informació que treus d’aquesta xarxa social. 

 

A nivell pràctic què ens interessa conèixer d’aquesta xarxa social?

  • La limitació en el nombre de caràcters ens obliga a ser molt sintètics i donar un missatge clar a les persones que ens segueixen. Amb el text del tuit cridem l’atenció sobre un tema i amb els enllaços dins del tuit aprofundim i donem valor afegit. 
  • Hem d’utilitzar un hashtag (#, quadradet) que facilitarà que els comptes que ens llegeixen puguin recuperar piulades relacionades amb un tema. Per exemple si cerquem #divendresfavestendres recuperarem tots els tuits que l’hagin incorporat. 
  • Podem crear fils de tuit quan no en tenim prou amb la limitació d’un sol tuit per expressar el nostre missatge. 
  • És imprescindible organitzar molt bé a qui seguim i qui ens segueix. Això ho farem creant llistes. Les llistes ens permetran “llegir” temàticament allò que ens interessi. 
  • Si volem gestionar de manera més eficient el nostre compte a Twitter podem utilitzar diferents aplicacions que ens ajudaran a visualitzar millor, en una sola pantalla, els nostres interessos i alhora programar publicacions de manera fàcil. Una eina per avaluar l’impacte de la teva activitat en aquesta xarxa social, i que incorpora el mateix Twitter, és el seu analytics
  • Finalment, hem d’escollir una bona imatge per el nostre perfil a la xarxa social. Aquesta imatge ens ha de definir i ha d’ajudar els altres usuaris a reconèixer-nos fàcilment. 

 

T’ha resultat útil aquest post sobre Twitter? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de Twitter i seguir els nostres canals socials  a Linkedin, Instagram, Twitter i Facebook.

Pots veure més lectures curtes i interessants sobre màrqueting digital i entorns virtual aquí.

Deixa un comentari