Actualment esteu veient Tens una web o una cafetera?

Tens una web o una cafetera?

  • Autor de l'entrada:

A moltes empreses ens passa el mateix, pensem que quan tenim una web i estem al Facebook ja som digitals, ja estem a Internet i ja ens podem posar el segell modern de 2.0 o fins i tot 3.0, i no, ho sento, la cosa no va per aquí, esnif, esnif.

.

Tenir una web i estar a Facebook pot ser un principi de bones intencions que malauradament té poc recorregut; m’imagino comprant-me la samarreta del Messi i una pilota UEFA i creient-me preparat per anar a la Champions (no m’agrada el futbol però la comparativa m’ha anat de perles ;).

 

Centrem-nos ara en la web. Tenim una  web que potser fins i tot és xula i a la tieta Ramona li encanta però…, és efectiva?, t’ajuda a vendre? Fer una web efectiva i eficient és complex, no és una ciència exacta, requereix temps i, en molts casos, potser et caldrà l’ajuda d’algun expert en màrqueting digital o una mica de formació.

Però de moment, i perquè no vagis massa despistat o despistada, et proposo 5 preguntes senzilles i tendres 😉 que cal que et facis. Fins i tot si la web l’encarregues a algun professional t’anirà bé saber de què parles si el que vols és una web que t’ajudi a vendre. Perquè, el que ara tens, és una web o bé és una cafetera penjada a Internet que, a més a més de diners, et va costar Déu i ajuda que te la tinguessin enllestida?

 

Pregunta’t:

  1. La teva web respon al què la gent espera de vosaltres? És a dir, molts cops ens passa que fem una web que a nosaltres ens agrada però que realment no transpira allò que esperem que els usuaris vegin de la nostra marca. De què va el teu negoci?, quins productes o serveis vens? quins valors tens? com et posiciones?, aquestes preguntes també t’ajudaran a trobar les teves keywords, que surten en el punt número 4 d’aquest post.

 

  1. Quins objectius té la teva web?, més fàcil, per a què la vols?, vols informar de qui ets?, vols que la gent contacti amb tu?, que et comprin des d’ella?, que coneguin els teus preus i horaris?, de debò creus que és important per als demés que expliquis l’”apassionant” història de la teva empresa, quan l’avi Jaumet repartia gel per les cases? Quan pensis en la teva web fes-ho mirant des de dalt, amb visió panoràmica de què és allò que n’esperes d’ella, entenent-la com una part del procés de captació i manteniment de clients, no com un llibre feixuc i avorrit que ningú llegirà mai, a no ser que a TV3 s’hagi acabat el Polònia i no facin res millor.

 

  1. Com ha de ser la teva web? Els punts anteriors ens donaran la resposta, cal definir colors, disseny, esquema, contingut, i sempre pensant en l’usuari, i això ho faràs molt bé utilitzant la fórmula de les 3 “E”: empatia, empatia i empatia, 3 conceptes imprescindibles si el què vols és agradar enlloc d’avorrir, no és broma 🙂

 

  1. Quines són les teves Keywords, o paraules clau?. És fonamental que a la teva web es parli un llenguatge molt similar al que fa anar el teu public objectiu, ja que serà ell qui et busqui a Google, per exemple. Llavors, quines paraules creus que posarà al cercador?.

Què creus que sortirà a Google si hi posem “pelota, champions, deporte”?, no, no surten ni CR7 ni el Real Madrid ni Florentino :))), surten Decathlon, el diari Sport i El Corte Inglés, ja que aquestes són marques que treballen molt bé el seu posicionament en cercadors, són empàtiques i, sobretot, tenen visió de negoci.

Ara pensa en què apareix a Google quan poses paraules que es relacionen amb el teu negoci. Surten els teus principals competidors?, comencem bé, ja tenim algunes pistes, a partir d’aquí fes prova-error. Fes anar el cercador de Google, és l’eina més senzilla i lògica que tens a l’abast.

Altres eines: Übersuggest o bé Google  Keyword Planner

 

  1. Xarxes socials. Ara sí, si ja tens el Facebook, LinkedIn, Twitter, o les xarxes que li calen a la teva marca. Ara, a més a més de fer-les anar correctament i amb estratègia, cal que estiguin presents a la teva web: timeline, botons de compartir, botons per a que et segueixin, etc.

No se si aquell dia t’ho vas perdre, però per si de cas, revisa’t aquest post on parlàvem de 4 coses que cal saber sobre les xarxes socials a l’empresa.

 

Bé, ho deixo aquí, ara et proposo que entris a la teva web i miris de respondre’t a les 5 preguntes.

I finalment: cafetera o web?

 

I si ets subscrius a la newsletter rebràs un parell de correus al mes amb info i idees interessants per a la teva marca, ja ho veus 🙂 aquí.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari