Actualment esteu veient Per què tothom parla de web adaptada a mòbils?

Per què tothom parla de web adaptada a mòbils?

  • Autor de l'entrada:

Les webs adaptatives a mòbils, i també les webs responsive, són aquelles que s’adapten al terminal des d’on les visita l’usuari per tal d’afavorir la seva visualització i enteniment.

 

Potser en tot plegat hi ha una raó antropològica, els temps canvien i de la mateixa manera que ja no anem en trens de vapor i les jaquetes d’ombreres ja no es porten -oh my god!-, les webs, com els costums, han de fer també aquest canvi i evolució.

 

Pel que fa la pregunta del títol, ara mateix podria donar-te més de 20 motius pels quals la teva marca, per petita que sigui, ha de tenir una web adaptativa, però probablement entraríem en bucles de terminologies frikies que miraré d’estalviar-te; tampoc són massa rellevants a efectes pràctics, per això el que faré serà resumir-ho directament en 4 motius:

 

L’ús feixuc i creixent dels mòbils, tauletes i altres estris que aniran apareixent conforme ens endinsem en la Internet de les coses, on molts elements quotidians podran interactuar entre si i amb la xarxa i els usuaris. T’imagines un coixí del sofà fent-la petar amb una llauna de tonyina del rebost del veí?, no, aquest exemple, de moment, és broma.

El que sí és ben cert és que l’ús del mòbil no para de créixer, ja som plenament digitals, no ho oblidis.

 

“És que em perdo quan, des del mòbil, entro a la teva web. Tot ho veig petit, he de fer zooms, i em marejo com una perdiu”. I és que les dimensions de la pantalla del mòbil donen pel que donen. Això es tradueix en que els usuaris que entren a la teva web des del mòbil, si la teva web no és adaptativa, no tenen una bona experiència, es despisten i finalment marxen i, el que és pitjor, potser no tornen mai més.

 

Si tens una botiga online, comprar des d’un mòbil, si aquesta no és adaptativa, és més complicat que per a un pop posar-se el banyador. Complicat veure els productes, complicat gestionar la cistella de la compra i una aventura fer el pagament amb Pay-Pal o targeta, per exemple.

De la mateixa manera que quan algú entra a la teva botiga o negoci intentes que la seva visita li resulti agradable, quan això mateix passa online has de tenir la mateixa cura. Cuida al client i el client et cuidarà, segur que sí.

 

Google t’enviarà a l’infern. Bé, a l’infern potser no, però la teva pàgina web, si no és adaptativa o  responsive, apareixerà perduda al racó més inhòspit del cercador, allà on no van ni els exploradors més valents.

Imagina que algú de Manresa, Tortosa o Bòston busca un proveïdor del mateix producte o servei que tu fabriques o vens, val la pena perdre tantes oportunitats de negoci?, jo diria que no.

 

Una altra cosa, saps quanta gent entra cada setmana a la teva pàgina?, ja la tens connectada a Google Analytics? una raó de més per tenir la web de la teva marca actualitzada.

 

Si coneixes algú a qui li convé treure la pols de la seva web, no dubtis a compartir-li aquest petit article a les xarxes socials, potser ho veurà més clar 😉

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.