Actualment esteu veient Opcions per finançar a l’emprenedor i l’empresa

Opcions per finançar a l’emprenedor i l’empresa

  • Autor de l'entrada:

Que l’aixeta del crèdit bancari no funciona bé és una cosa ben coneguda i que cada dia escoltem allà on estiguem, ràdios, televisions, diaris i milers i milers de pàgines Web s’encarreguen de recordar-nos que si som autònoms, tenim una empresa o bé tenim un somni emprenedor les probabilitats de trobar finançament bancari son baixes, molt baixes. Existeixen alternatives?

Abans d’entrar a donar resposta a la pregunta en sí que en el paràgraf anterior es realitza, dir que més enllà de les alternatives que puguin existir o que existeixin en un futur per a obtenir crèdit per als nostres projectes, per a les nostres activitats professionals i per a les nostres empreses, cal ser molt realista i entendre que la situació de crèdit fa uns anys viscuda s’ha fos i no tornarà.

És ben cert que la situació actual és d’extrema sequera del crèdit, i bé cert és que aquesta situació tard o d’hora remetrà i el crèdit bancari tornarà a fluir, però que ningú s’enganyi: qui esperi que el crèdit tornarà a ser com abans ben errat que va i poc favor li fa al seu projecte, activitat o empresa esperant temps millors que mai no tornaran tal com s’espera, doncs una reactivació del crèdit no significa que es torni a dur-nos un entorn ja caduc que està més que liquidat.

Per tant vist l’anterior, està clar que amb més crèdit bancari o sense haurem d’aprendre a viure amb escassetat de crèdit i amb crèdit alternatiu que complementi o aporti solucions diferents i diferenciades del crèdit bancari i això ens condueix a respondre la pregunta que es formulava.

La resposta a la pregunta formulada és sí, és un netament sí. Un sí que cal dir per activa i per passiva i que ens té fer servei per demostrar que els diners i són, que l’opció d’inversió i de finançar-se existeix, només cal saber trobar-les. Si bé com és obvi, no són la solució a tots els problemes, ni són aptes per a totes les necessitats.

I quines són aquestes solucions? Bàsicament ens hem de referir al capital privat en el seu concepte més ampli, però alhora també hem de referir-nos concretament al capital privat com a l’element més conegut de l’entorn empresarial (venture capital, etc., etc.).

I com arribem a aquestes opcions per finançar-se? Són moltes les fires professionals arreu del món que ofereixen l’oportunitat de contactar amb inversors i demès. Alhora comencen a haver-hi interessants propostes de pàgines a Internet que organitzen trobades amb inversors o contacte directe amb aquests, i fins i tot a la Web trobarem solucions d’una modalitat de trobar finançament molt de moda darrerament i a priori de caràcter més popular: el crowfunding.

Finalment indicar que com es deia, aquestes opcions externes al circuit tradicional bancari anomenades són només una opció de les existents i que estan dirigides a uns casos concrets, per altres solucions o necessitats per exemple poden haver-hi altres opcions d’ajudes, subvencions o inversions oficials, etc. Resumint, una diversitat d’opcions per a què la nostra idea es converteixi en negoci o per a què el negoci no deixi de girar i de créixer.

J.Romeu

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari