Actualment esteu veient Mapa de talent, objectiu estratègic!

Mapa de talent, objectiu estratègic!

  • Autor de l'entrada:

La importància de cuidar el talent “de casa”, que treballa cada dia per l’objectiu estratègic de la companyia.

Avui en dia, ha passat a ser molt habitual que tots nosaltres, comptem amb el GPS o mapa de ruta en algun moment en què busquem seguretat per no perdre’ns i arribar a destí.

La nostra organització està viatjant constantment a destins que no coneixem… nous clients… nous projectes, nous reptes…. Per aquest motiu, perquè el viatge sigui un èxit i tinguem una organització segura, una de les claus és tenir el nostre equip motivat i en el lloc de treball més adequat!

Per fer això, una de les eines que podem utilitzar i que ens assegura que l’enfocament de la nostra organització sigui proactiu i així molt més eficient, és el “Mapa de talent” com un objectiu estratègic de la organització.

És una eina de gestió i planificació estratègica de les necessitats de talent d’una organització, mitjançant l’avaluació i els plans de desenvolupament de les persones que formen l’equip de treball .

Es tracta de localitzar les aptituds dels treballadors i el seu potencial, avaluar les seves habilitats, competències i capacitats, valors i motivacions i situar-los en una matriu en funció del valor present que ofereixen i el seu potencial futur.

Tant per a les organitzacions com per als treballadors, és un benefici extraordinari fer un anàlisi d’adequació del “lloc de treball-persona”. L’adequació de llocs de treball consisteixen en determinar l’ajust que existeix entre els llocs de treball de l’organització i les persones que els ocupen, per a poder adequar el personal a les posicions que els siguin més favorables.

El rendiment de l’equip de treball, un cop feta aquesta adequació, farà que l’empresa obtingui millors resultats i s’evitaran situacions en les quals es desaprofiti el talent dels treballadors, duent a terme funcions en les quals no poden aportar tot el seu potencial.

El “Mapa de Talent” aporta innumerables beneficis per a les organitzacions i per als seus treballadors. És una retroalimentació continuada.

Per a totes les persones, saber que estem en una empresa que cuida als seus treballadors, que potencia les seves habilitats, que es preocupa per les seves motivacions, és la millor manera que té de convertir-los en els millors ambaixadors de la marca.

Si tots hi guanyem, per què no ens posem en marxa?

Deixa un comentari