Actualment esteu veient Introducció al vídeo en el món del màrqueting.

Introducció al vídeo en el món del màrqueting.

  • Autor de l'entrada:

El contingut en vídeo en el món del màrqueting s’ha tornat una eina clau en la comunicació de les empreses, amb aquesta afirmació no faig cap descobriment de l’altre món, perquè ja fa temps que veníem dient que el vídeo seria molt important. Però, si et dic que el 86,4% de la població total del nostre país està fent un consum d’aquest contingut segons l’últim estudi anual de l’IAB Spain, aquí sí que trobem una dada molt sorprenent, ja que estem parlant de més de 30 milions de persones que consumeixen vídeo.

Aquesta introducció ens porta a reforçar la idea que el vídeo en el món del màrqueting és una eina clau per a la comunicació de les empreses. Els estudis de l’IAB Spain ens reflecteixen que un 74,5% de la població és conscient que el vídeo utilitzat en publicitat és clau per a vendre, i un 91,5% de la població valora com a molt idoni el vídeo online en campanyes de branding. I, més d’un 80% de la població afirma que la publicitat en vídeo ajuda a l’hora de fer una venda de forma clau.

Per tant, no és un consell nou que és molt important que tinguem en compte el vídeo com a contingut, però sí que hem arribat en un punt en què el vídeo té més importància que mai. De la mateixa manera que és important que sapiguem veure i diferenciar els diferents formats de vídeos que podem fer i les plataformes de consum que hi ha.

El vídeo és una de les eines potencials per a arribar a compradors potencials, i per això el vídeo en el món del màrqueting s’ha tornat essencial avui en dia. És ben cert que no és un mètode de comunicació a l’abast de tothom, no és senzill de fer, ni barat, és una eina desconeguda per força gent, fet que potser la fa més essencial.

Avui farem una breu introducció dels formats de vídeo en el món del màrqueting que ens podem trobar:

  • Vídeos en vertical: un format que fins fa pocs anys era impensable i molestava a la mirada de qualsevol que treballes en el món del vídeo, avui en dia és el format estrella, ja que l’orientació que, per defecte, tenim amb la pantalla del mòbil i és on es fa més consum del vídeo.
  • Vídeos en quadrat: un format que ha tingut èxit, derivat del time line de publicacions d’Instagram, i que els estudis diuen que li ha guanyat la partida als convencionals perquè criden més l’atenció i són més atractius.
  • Vídeos en horitzontal: un format de vídeo al qual estem acostumats i que és el de tota la vida. Potser no és un format innovador, però segurament és el que mai passarà de moda, perquè és el que porta tota la vida convivint amb nosaltres.
  • Vídeos en streaming: un format de vídeo en directe, molt atractiu per les marques, ja que són més econòmics, no cal fer produccions, ni edicions i el 13% del consum del contingut de vídeo es fa precisament dels streamings.
  • Vídeos de 360º: un format que ens ha vingut donat per la plataforma de Facebook, però no s’ha explotat excessivament i ha passat més desapercebut. Tot i que aquest format de vídeos ofereixen una experiència més implícita de cara a l’usuari on se li pot mostrar tot.

Plataformes de consum de vídeo:

Al llarg dels anys són moltes les plataformes que tenim de consum del vídeo en el món del màrqueting, però en aquesta publicació hem volgut ressaltar els tres que estan al pòdium avui en dia.

  • Youtube: per excel·lència, la més veterana de totes, la que més volums de vídeos i minuts d’imatges té, la tradicional i la que continua sent la reina del consum del vídeo.
  • Tiktok: l’aplicació que s’ha fet famosa per la facilitat en què et permet crear un vídeo curt amb música, filtres… i compartir-lo, amb un consum de més d’un bilió al dia.
  • Instagram: l’aplicació que va néixer per a ‘postejar’ moments i que s’ha readaptat en l’actualitat per a tenir, oferir, crear i difondre contingut en vídeo.

Un 89,6% de la població que és consumidora setmanalment de vídeo, ho fa a través de Youtube, Tiktok, Instagram i Facebook. A més, els estudis ens diuen que es fa un elevat consum d’aquest contingut a la tarda i a la nit, i per més inri el consum que se’n fa és mitjançant el mòbil.

En uns dies tornarem a parlar del vídeo en el món del màrqueting i profunditzarem en aquest tema, així que estigueu ben atents. I, si teniu qualsevol consulta, ja sabeu que ens podeu fer arribar les vostres inquietuds fent un comentari aquí o a través de les xarxes socials.

T’ha resultat útil aquest article? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o bé el comparteixis a les teves xarxes socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir les nostres xarxes socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari