Posicionament de vídeos millorat amb l’API de YouTube Analytics

Posicionament de vídeos millorat amb l’API de YouTube Analytics

  • Post author:

Google ofereix una interfície de rutines per confeccionar les anàlisis de rendiment dels continguts a YouTube i sobre la base de YouTube Analytics.

L’última finalitat d’aquesta API ‘remasteritzada’ és, per descomptat, aconseguir afinar el coneixement de com actuen i interactuen els internautes amb els vídeos publicats a la plataforma, molt especialment els que tenen un interès comercial. Els publicats per desenvolupar campanyes de màrqueting en línia.

La idea central de l’API és proporcionar informació estadística de més valor i fer-ho en temps molt més curts amb la finalitat que els tècnics que gestionen el posicionament amb vídeos puguin fer implementacions més eficaces i decisives en el temps.

Les dades estadístiques s’ofereixen de manera personalitzada, amb un format de visualització que presenta una aparença general igual per a tots, l”estàndard’ que demana Google, i amb estadístiques específiques sobre la fidelització dels projectes que sumen els rendiments obtinguts per cada vídeo, si s’escau, com a element publicitari.

La interfície de rutines de YouTube Analytics retorna els seus informes en arxius de formats CSV o JSON, també més dinàmics, que milloren també les limitacions de l’API anterior.

L’ajust de la interfície proporciona dades com els minuts seqüenciats a cada canal de YouTube, cosa que permet descobrir de forma indirecta, i per estimació, les parts que han resultat més interessants dels vídeos per als visitants, encara que, de la mateixa manera, ofereix dades sobre les estades mitjanes de les visites a cadascun dels canals.

Anuncis publicitaris
Pel que fa a la monetització dels anuncis publicitaris, la API ofereix la possibilitat de conèixer com rendeix econòmicament cada anunci, comprovar els ingressos totals i el nombre de visualitzacions de cada espot. Les estadístiques d’anotacions s’ofereixen d’una manera senzilla, tant com prement un botó de comandament de la barra d’eines. Amb un sol clic.

Una altra opció de l’API de YouTube Analytics és la codificació de sèrie que queda disponible per als desenvolupadors a mode d’exemple. Per copiar, enganxar i transformar de manera que la tasca no ha de començar amb el clic del codi de zero. Els models disponibles en forma de plantilles cegues configurables vénen, per descomptat, en els llenguatges Java i Javascript, però també en Python o Ruby.

Encara més, la mateixa interfície obre la possibilitat de descàrrega de tutorials en la mateixa seqüència de pantalla activa, i demanar comandes HTTP RESTful.

Avantatges reals per al posicionament amb continguts de vídeo
Control de la fórmula publicitària. Les estadístiques milloren el seguiment de les campanyes virals a Internet en temps real o gairebé real. Circumstància que permet modificar els espots que s’ofereixen d’una manera extraordinàriament dinàmica, cosa que, d’altra banda, és una exigència de base de la publicitat en línia a Internet, especialment, amb el suport de la interacció de les xarxes socials.
Control de monetització. L’especial atenció als rendiments publicitaris i a la seva monetització és el segon suport de les estadístiques de l’API pels vídeos de YouTube. Un ajust de la despesa sobre el que realment s’està arribant de debò i fent interactuar als internautes de manera positiva, representa una gran ajuda per a la gestió, també en temps real, de la despesa econòmica de les campanyes.

El posicionament en els cercadors de vídeos té molt de futur i encara més amb eines com les que proposa aquesta interfície millorada. Si el que vols és oferir una imatge dinàmica del teu projecte professional i comercial, mostra la teva PIME amb vídeos de YouTube, però assegureu-vos de triar la millor agència de posicionament web que doni suport a una campanya dinàmica amb aquests recursos redissenyats per a professionals.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari