Actualment esteu veient Fòrums d’opinió

Fòrums d’opinió

A moltes persones quan els parlem dels fòrums d’opinió, se’ls posa la pell de gallina i no a causa de l’emoció que poden sentir. Tot al contrari, moltes vegades ens trobem  que els fòrums d’opinió poden generar terror entre les persones.

Cert és que els fòrums d’opinió s’han guanyat una mala fama a causa d’alguns dels seus usuaris i es pot entendre que generin desconfiança. Tot i això, avui en dia cada vegada estan més controlats i vigilats pels administradors, que compten amb les eines suficients per a detectar llenguatge malsonant, usuaris falsos, spam, etc.

La figura de l’administrador cada vega ha pres més importància, doncs té la capacitat de moderar les converses, penalitzar comportaments que afectin altres usuaris i eliminar usuaris que no compleixin amb les normes dels fòrums d’opinió.

Tot i que pugui semblar que ja han passat de moda, encara són molts els usuaris que utilitzen els fòrums d’opinió. A més, un punt molt interessant amb el que ens trobem és que tenim fòrums d’opinió especialitzats en un tema, pel que els seus usuaris estan interessats en aquell tema i per tant, poden ser un públic objectiu molt interessant. Per aquest motiu, els fòrums d’opinió poden ser un recurs per a l’estratègia de màrqueting a tenir molt en compte. Els motius? Ara t’ho expliquem:

  • Públic objectiu: com ja he comentat abans, trobem fòrums especialitzats en temàtiques com poden ser esports de muntanya, jardineria, videojocs … Per tant, en un sol lloc tenim a un públic objectiu al que poder dirigir-nos.
  • Comunitat: com que trobem a un públic que els interessa molt una temàtica en concret, podem crear una comunitat al voltant de la nostra marca, interactuar amb ells i escoltar-los. D’aquesta manera també aprenem dels usuaris i podem millorar per a oferir els nostres productes o serveis.
  • Conèixer el públic: els fòrums ens serveixen per a conèixer les inquietuds del nostre target, les tendències i detectar les necessitats en el sector.

A continuació et deixo un enllaç als fòrums més visitats d’Espanya. En ells podràs trobar fils sobre temes molts diferents:

Forocoches: és el fòrum més visitat del nostre país i tot i que el seu nom digui que és un fòrum de cotxes, es parla de temes molt diversos.

Meristation: aquest fòrum tracta el món dels videojocs i el món de l’electrònica, tot i això també trobem fils offtopic, on es tracten temes que no tenen res a veure amb els videojocs.

Enfemino: aquest fòrum està especialment dedicat a un públic femení on es tracten tots els temes possibles sobre la dona.

Burbuja: en aquest fòrum es tracten temes relacionats amb política i economia, tot i que també podem trobar temes offtopic on es tracten temes generals

 

Deixa un comentari