Actualment esteu veient Existeix el màrqueting d’estiu?

Existeix el màrqueting d’estiu?

 • Autor de l'entrada:

Ras i curt, sí, el màrqueting d’estiu existeix, tant com el de tardor, el d’hivern o el de primavera.

Hi ha, de fet, un màrqueting per a cada temporada i podríem dir que té diferències consistents, i en tot plegat hi té molt a veure el neuromàrqueting, del què aviat en parlarem en aquest blog.

La tardor ens alleuja de les calors, ens fa oblidar les vacances i ens activa la reentré a la feina, a l’escola i al calendari.
L’hivern ens amaina, ens fa sentir tristots, ens afloren els sentiments i quan arriba el Nadal, a més, ens esclaten les emocions familiars.
La primavera és positiva, va a millor dia a dia, les flors i les papallones apareixen i tot sembla créixer i posar-se verd.
I ara, a l’estiu, tota cuca viu i és el moment del màrqueting d’exterior i el d’interior.

 • El màrqueting d’exterior és el que fem de portes en fora, el que es veu, el que fem arribar a la gent, als usuaris, als clients.
 • El màrqueting d’interior és el de rebotiga, el de laboratori i planificació. La cuina del màrqueting.

L’estiu, i sobretot l’agost, és un temps ideal per a revisar la feina feta fins ara en l’ambit de comunicació de marca: hem dut a terme les accions que teníem previstes? Hem hagut d’improvisar massa cops i això ha perjudicat les campanyes? Hem assolit el nivell de vendes previst? Hem guanyat nous clients tal com vam definir en els objectius?

L’estiu és un bon moment per revisar tot això i també per encarar la recta final de l’any en òptimes condicions: en tornar de vacances ens endinsarem al setembre i quan ens adonem ja tindrem la castanyera fent foc al carrer, i ja sabem que les castanyes fan quasi olor de torrons, de Nadal i de Cap d’any. No podem badar 🙂

Tornant al màrqueting d’exterior i d’estiu, algunes idees que potser et serviran per a vendre #mésimillor:

 • Pel que fa a les vendes, una obvietat que potser desconeixes: quan fa fred i plou augmenten fins a un 12% les vendes online, alhora, quan fa bon temps i ve de gust sortir al carrer, milloren les vendes offline, les de tota la vida.
 • Per descomptat no vulguis vendre bufandes a Salou aquests mesos, això ja ho saps; ara busca el missatge encertat, els colors i el disseny adequat per a la teva campanya, ja sigui de banyadors, restauració, productes pel jardí o massatges. Fes que la teva marca sigui empàtica amb el teu públic objectiu: potser no hauríem d’enviar el mateix missatge, a una mami bronzejada que a un adolescent despentinat o que a un papi en bermudes: posa’t al seu lloc i parla’ls com a ells els agrada.
 • Ja sé que en això sóc pesat, però planifica, planifica i planifica. Planificar no fa miracles, bàsicament minimitza riscos i imprevists. Així doncs, a hores d’ara ja hauries de tenir les campanyes d’aquest estiu en marxa o si més no ben planificades:
  • Saps els productes o serveis exactes que vols oferir?
  • Tens clar els targets o perfils al qui et dirigeixes?
  • Coneixes les necessitats que cobriràs als teus clients?
  • Recordes els errors que vas cometre la temporada passada?
  • Tinguis clars els canals que usaràs: Instagram? Facebook? Newlsletter? Un display a l’entrada del teu local? Ràdio? Anuncis a Google? Una avioneta amb la teva oferta onejant el cel en una pancarta?…
  • Prepara amb cura les imatges que acompanyaran la campanya.
  • Deixa anar la imaginació i crea els missatges de la campanya com si fossis la Directora de màrqueting de la Coca-Cola.
  • I finalment el pressupost: saps què és el ROI? T’anirà molt bé saber quin retorn de la inversió tens a les teves campanyes.

Bé, per a dubtes, preguntes. Si vols resoldre’n algun, comenta-ho aquí, o als nostres perfils de Twitter, LinkedIn o Facebook.

Tens les teves campanyes d’estiu en marxa? Has pensat a fer anuncis a Google o en altres webs que visiten els teus clients? Si et cal un cop de mà, contacta’ns.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari