Actualment esteu veient Entorn de treball d’aprenentatge

Entorn de treball d’aprenentatge

Des de fa uns anys, i especialment des de l’aparició de la pandèmia de la COVID19, el concepte de formació-aprenentatge online ha experimentat un desenvolupament molt important. 

La creació d’espais virtuals d’aprenentatge on qualsevol usuari pugui millorar els seus coneixements i alhora ser avaluat per a obtenir certificacions curriculars ha obert un nou mercat per a moltes empreses i institucions docents. 

A dia d’avui hom pot cursar estudis o aprendre a distància sense necessitat de sortir de casa. 

Un entorn virtual d’aprenentatge (EVA) és un espai, normalment en un entorn web (plataforma), dotat d’eines informàtiques que permeten la creació, gestió, divulgació i avaluació de continguts amb finalitat educativa i de manera no presencial (online). Aquest és l’entorn de l’e-learning.

Què hem de valorar en un EVA?

  • Que tingui un entorn agradable; allò que en diem usabilitat de l’espai on aprendrem. Que sigui senzill, intuïtiu, agradable i segur. Els usuaris no han de requerir una corba d’aprenentatge molt llarga per a poder gaudir de totes les eines que ens ofereix l’entorn.  
  • Que hi puguem accedir des de tots els dispositius que habitualment fem anar, que sigui sensible (responsive en anglès). Recordem que cada cop més accedim a contingut a la xarxa des de dispositius mòbils i no des de l’ordinador de sobretaula.  
  • Que disposi de les eines bàsiques de gestió de correu i notificacions, gestió dels contactes, emmagatzematge al núvol i gestor de documents. Si aquest entorn està lligat al nostre compte de Gmail o de Hotmail encara facilitarà més l’ús de l’eina. 
  • Que els continguts que s’hi ofereixen estiguin actualitzats i portin incorporats enllaços a altres fonts d’informació. 
  • Que no es repeteixin els patrons d’ensenyament “clàssics o presencials”. Un treball per projectes amb una interacció molt dinàmica entre docent i alumne és bàsic per acabar de completar l’adhesió a l’entorn d’aprenentatge virtual.  

T’ha resultat útil aquest post sobre l’entorn virtual d’aprenentatge? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de Twitter i seguir els nostres canals socials  a Linkedin, InstagramTwitter Facebook.

Pots veure més lectures curtes i interessants sobre màrqueting digital i entorns virtual aquí.

Deixa un comentari