Actualment esteu veient Branding: si tinc una empresa, tinc una marca

Branding: si tinc una empresa, tinc una marca

  • Autor de l'entrada:

Branding i màrqueting digital per a vendre més i millor.

Coneixes la importància del branding per al màrqueting digital? Pot ser que hagis escoltat aquesta paraula més d’una vegada, i probablement no coneixes molt bé el seu significat. A continuació, t’explicarem què és i perquè és important tenir-ho en compte per vendre #mésimillor.

Si haguéssim de sintetitzar aquesta idea en una frase, diríem que el branding és el concepte que dóna sentit a la següent afirmació “es compren marques i no productes”. Per tant, el que hem de fer és crear i construir una marca que agradi a les persones, i amb la qual puguin sentir-se identificades.
I bé, això com es fa? Primer de tot, has de saber que si tens un negoci també tens una marca, per la qual cosa cal aprendre a tractar-la com a tal, tenint en compte que el que siguis i facis com a empresa tindrà més influència en els teus clients que els productes o serveis que ofereixis.

Sabent això posem-nos a la feina, et presentem els 4 punts imprescindibles per tenir una bona estratègia de branding en el màrqueting digital de la teva marca per a vendre més i millor:

1. La teva fortalesa et farà diferent
Abans de buscar els aspectes visuals que identifiquin a la teva empresa, com el logotip, l’eslògan o els colors corporatius, has de parar i pensar sobre quin és el concepte que representa a la teva marca. És a dir, reflexiona sobre aquell punt que et fa únic, per exemple: Coca Cola ven felicitat en tot el que fa. Ara configura el teu caràcter al voltant d’aquesta qualitat que la teva marca té, una vegada el tinguis, mostra’l en tot el que fas, tant en els mitjans socials com en el dia a dia de la teva empresa.

2. Marques amb caràcter
Tracta a la teva marca com si fos una persona, crea una personalitat per a ella, on defineixis el seu caràcter, quines són les seves característiques principals, el seu major temor, el to amb el qual parlarà, com també els objectius i valors que posseeix. Pots fixar-te en els arquetips de Gustav Jung per desenvolupar aquesta part. Una vegada ho tinguis, actua coherentment en tots els àmbits de la teva empresa amb aquestes fites fixades. Aquesta estratègia de màrqueting, per estranya que pugui semblar, t’ajudarà a vendre.

3. Sigues coherent
Ja ho deia Wally Olins (pare del branding), els que tenen més èxit són els que mantenen la coherència entre el que fan i el que diuen. Intenta que el que dius i el que diuen de tu coincideixi sempre. Per reforçar aquesta idea conversa freqüentment amb els teus clients interns (empleats) i externs, així coneixeràs què parlen de tu. Les xarxes socials son una molt bona eina per realitzar aquesta tasca, estigues-hi connectat.

4. Parla amb els teus clients
El Social Media ha alterat les regles del joc, actualment són les persones els qui fan importants a les marques, bàsicament perquè tenen veu. Com a empresa, tracta aquest canvi com una oportunitat, ja que ara pots parlar amb els teus clients. De fet, et recomanem que ho facis, i que mantinguis una relació fluïda i sincera amb ells. La comunicació ara ha d’emocionar i transmetre valors, per això, si has determinat anteriorment el caràcter de la teva marca et resultarà més senzill connectar emocionalment amb els teus públics.

I ara que ho tens tot llest, solament et queda comunicar-ho, donar-ho a conèixer perquè sàpiguen que existeixes.
No oblidis que si tu no parles sobre com és la teva marca, els altres ho faran per tu.

 

Tens alguna estratègia que ajudi la teva marca a posicionar-se i crear vincle entre tu i el teu públic objectiu?

Si vols et podem donar un cop de mà.

Deixa un comentari