Actualment esteu veient 24 estratègies: Vídeo Màrqueting

24 estratègies: Vídeo Màrqueting

 • Autor de l'entrada:

Avui us parlem d’una eina molt útil en el Món del màrqueting, el Vídeo Màrqueting.

Saps què és?

Aquesta eina es basa en l’ús del vídeo per captar l’atenció dels usuaris i aconseguir els objectius que ens hem fixat prèviament.

Actualment els vídeos són una tendència clau per al nostre negoci, i és que està demostrat que any rere any els continguts en vídeo i les seves visualitzacions creixen exponencialment. Actualment el 80% del contingut d’Internet són vídeos.

El Social Vídeo

O el que seria el mateix: vídeos específics per a xarxes socials. Abans de crear un vídeo per a xarxes socials hem de tenir clar en quina plataforma l’utilitzarem i quin és el public d’aquesta al que volem arribar.

YouTube

És la plataforma mundialment coneguda que més s’utilitza per al consum de vídeo. Segons YouTube més de 1900 milions d’usuaris inicien sessió cada mes i passen més de 1000 milions d’hores diàries dins la plataforma. La durada de vídeos que més es consumeix en aquesta xarxa s’aproximen als 3 minuts.

Facebook

Aquesta plataforma, encara que sembli que vagi de capa caiguda, continua sent una de les xarxes que més usuaris actius té al mes. El contingut en vídeo d’aquesta xarxa s’aproxima al 3% dels continguts. En aquesta xarxa, els vídeos pujats a la plataforma tenen 10 vegades més d’abast que si compartim links de YouTube i tenen molt èxit els vídeos d’entre 20 i 45 segons.

Instagram

La xarxa ideal per compartir fotografies i vídeo. Una de les característiques dels vídeos per aquesta xarxa és la seva brevetat, ja que podem compartir-los a storys (amb una durada de 15 segons),  al perfil (60 segons), Reels (15, 30 i 60 segons) i, si els volem de més llargada, els podem posar a IGTV.

Twitter

Actualment el contingut en vídeo dins d’aquesta xarxa també té molt èxit. Tot i que ens trobem una mica vetats. Si pujem el vídeo directament a aquesta plataforma només pot durar 2 minuts i 20 segons, però tenim l’opció de penjar-los a altres plataformes i compartir l’enllaç.

TikTok

És la plataforma per excel·lència en els últims anys. Els vídeos d’aquesta plataforma van començar sent per oci i cada vegada més podem trobar marques que l’utilitzen per mostrar els seus productes i serveis. Aquí els vídeos poden durar fins a 60 segons.

 

Vols que els teus vídeos tinguin èxit?

 • Busca el tipus de vídeo que pugui interessar al teu públic: vídeos específics per vendre productes, enfocats als serveis de la teva empresa, vídeo blog, interactius, explicatius amb animació, de brànding, videocast (entrevistes o programes adaptats al format vídeo), tutorials…
 • Crea contingut que generi emocions i sensibilitzi amb el teu públic.
 • Adapta els vídeos a les plataformes on vulguis publicar-lo.
 • Vés de cara al gra, hem de ser directes per captar l’atenció dels usuaris.
 • Inclou el vídeo a la teva estratègia de màrqueting.
 • Mira sempre el que fa la teva competència per poder marcar la diferència.
 • Crea vídeos de qualitat.
 • Busca humanitzar la teva marca.
 • Crea vídeos en directe, fent que el teu public esperi per veure’ls.
 • Intenta posar-hi subtítols o text que reforci el vídeo, ja que molts dels usuaris tenen silenciada aquesta opció.

La creació d’un vídeo de qualitat ens suposa esforç i inversió econòmica, però és una aposta segura per fer que la nostra estratègia de màrqueting tingui bons resultats, a més de cada vídeo en pots treure molt partit, ja que sempre el pots tornar a fer servir o reeditar per adaptar-lo a les teves necessitats.

Si encara no t’has iniciat en el món del vídeo i no saps ni per on començar, a Romeu Prenafeta t’oferim el servei de creació de vídeos per fer que la teva marca tingui èxit. I si el que et ve de gust és aprendre més sobre el contingut visual, també t’oferim formacions específiques.

Vols saber-ne més? Et convidem a que ens segueixis a les nostres xarxes socials per a poder contactar amb nosaltres en qualsevol moment i estar sempre actualitza’t: LinkedInFacebookInstagram i Twitter.

 

 

 

 

Deixa un comentari