Actualment esteu veient 24 estratègies: Product placement

24 estratègies: Product placement

  • Autor de l'entrada:

Una altra de les 24 estratègies de màrqueting és el ‘Product placement‘. Aquest anglicisme és també conegut amb el nom de “Col·locació de productes”, i és una estratègia publicitaria que consisteix a col·locar un determinat producte i/o marca en una escena audiovisual.

Quan es produeix el ‘product placement’?

Aquest tipus de publicitat pot ser mitjançant la presència, la menció o la interacció amb el producte… en una escena cinematogràfica o televisiva, és una tècnica publicitaria menys coneguda i invasiva però altament efectiva de fer arribar marques i productes al subconscient dels consumidors.

Tal com hem comentat, el ‘product placement’ es produeix en una escena cinematogràfica o televisiva, però sense que aquest sigui partícip d’una acció concreta.

El ‘product placement’ actiu i passiu:

Anteriorment, aquesta tècnica s’aplicava mitjançant cartells o la presentació dels productes en plans curts. Però, amb el temps s’ha convertit en una estratègia de publicitat activa o passiva:
El product placement és actiu quan un actor o personatge interactua amb el producte/la marca concreta, formant part del guió, és a dir anomena el producte o menciona la marca, per exemple “Quan surt un personatge i diu necessito un ‘break’, vaig a prendre un Kit kat” i veiem com se’l menja. El nostre subconscient ha sentit la marca i està veient com fa el consum d’aquesta.
El product placement és passiu quan el producte en qüestió surt a l’escena, però passa una mica desapercebut perquè no forma part de l’acció. Com ara, quan dos personatges estan esmorzant i estan tenint una conversa molt profunda, però en canvi veiem que a la taula hi ha un paquet de pa Bimbo o un pot de Nescafé.

Quan costa aquest tipus de publicitat?

Treballar la publicitat a través del ‘product placement’ té un ample ventall de tarifes que poden oscil·lar entre els 3.000 i els 12.000€ per inserció, o sigui per vegada que surt el producte. Tot depèn del tipus de mitjà; televisió o cinema, i del tipus de programa i hora d’emissió; serie, programa, en prime time….

 

Què et sembla aquest tipus de publicitat? Com hem comentat abans, és molt poc intrusiva i altament eficaç. Si t’ha agradat conéixer aquesta estratègia, fes-li arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o comparteix-lo a les teves xarxes socials.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’ns-ho. Ens pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.