Actualment esteu veient 24 estratègies: Newsjacking

24 estratègies: Newsjacking

  • Autor de l'entrada:

En aquesta publicació us parlem del Newsjacking, una de les 24 estratègies de màrqueting, que utilitzem per a les diferents marques, les agències d’avui en dia. T’agrada hackejar i vols que la teva marca mostri contingut viral? El newsjacking és una tècnica de màrqueting que s’encarrega d’agafar notícies d’actualitat i aprofitar l’impacte mediàtic que tenen aquestes, per generar contingut vinculat a les notícies i que tinguin relació amb la nostra marca.

Estem en un moment on la sobre informació ens envolta, i destaca aquella que es fa més viral. El newsjacking ens pot ajudar en aquest terreny, si analitzem d’on prové la paraula, veurem que news són notícies i jacking segrest, per tant ja podem deduir que aquesta tècnica de màrqueting s’encarrega de fer un segrest de notícies. És a dir, el significat com a tal d’aquest concepte és robar o segrestar el protagonisme o la viralitat que té una informació.

Com funciona o com podem fer newsjacking?

Primer de tot hem de ser capaços de trobar un punt de connexió entre la notícia que és viral i la nostra marca. Un cop trobem el quit de la qüestió, cal crear el contingut relacionat, aquí està tota la màgia d’aquesta tècnica. Dit d’una altra manera, hem d’aprofitar-nos del fet o la notícia que és trending toppic i vincular-la a la nostra marca. Això, ens permetrà obtenir més notorietat i fer-nos virals a nosaltres, com a marca.

Dues maneres de fer newsjacking:

D’una banda, tenim que podem utilitzar aquesta tècnica en el moment que creem contingut a partir d’una notícia viral i el difonem al llarg dels nostres canals de comunicació: xarxes socials, blog, campanyes, e-mail màrqueting…

D’altra banda, podem utilitzar aquesta tècnica publicant un anunci que reculli la viralitat del moment, i que el publiquem en un mitja digital.

Com fer un contingut newsjacking i no morir en l’intent:

El primer, i més important, que hem de tenir en compte, és que aquesta tècnica requereix moltíssima actualitat i viralitat del contingut. Per això, cal que siguem caçadors de notícies virals o pescadors d’aquelles notícies que veiem, busquem o monitoritzem. Cal que tinguem en compte que ha de ser una notícia d’interès general i ha de tenir una forta repercussió mediàtica.

Seguidament cal actuar ràpid i formular una estratègia que ens permetrà a nosaltres aprofitar-nos de la viralitat de la notícia seleccionada. Com podem aprofitar-nos d’aquest contingut i com el puc tractar. Hem de crear i publicar el contingut que faci ressò de la notícia i que, a més inclogui el missatge o el que volem transmetre de la nostra marca: la idea, una dada, un punt de vista sobre aquella informació o qualsevol referència dels nostres productes o serveis.

I, finalment ens posem en acció. És a dir, difonem el contingut amb aquesta tècnica que ja hem comentat, el newsjacking al nostre blog, xarxes socials… Un cop hem fet la publicació del contingut, cal esperar el moment que aquesta es faci viral.

Sempre m’han dit que més val una imatge que mil paraules, doncs aquí un exemple de newsjacking:

newsjacking
Foto de: @growthhackersagency

 

El newsjacking utilitza notícies de l’actualitat per adaptar-les i crear contingut viral, és per això que les xarxes socials són els canals perfectes per a la seva difusió, l’impacte que tenen i la interacció que generen.

I tu, ens comparteixes alguna estratègia de newsjacking que hagis fet?

T’ha resultat útil aquest post? Si és així, et proposo que el facis arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar o el comparteixis als teus canals socials.

I si vols fer un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter Facebook.

 

Irene Yuste

Directora de projectes

Deixa un comentari