Actualment esteu veient 24 estratègies. Els Mass media a l’abast de les empreses

24 estratègies. Els Mass media a l’abast de les empreses

 • Autor de l'entrada:

Els Mass media són mitjans de comunicació de masses, és a dir mitjans que arriben a nivell massiu o general, sense distinció de targets o perfils de públic. Tot i així, com veurem, podem fer distincions de públic en base a l’hora en que s’utilitzen o els canals on publiquem.

Quan parlem de Mass media ens referim a la de premsa, la ràdio i la TV, tot i que alguns experts inclouen en aquesta estratègia Internet. Està clar que Internet és un mitja de comunicació de masses perquè permet arribar a un públic molt ample, però a diferència dels esmentats i tradicionals premsa, ràdio i TV, Internet permet segmentar el públic i utilitzar els algoritmes fins a punts extrems que no permeten els Mass media ‘tradicionals’.

En definitiva Internet ens permet, per exemple, crear un anunci o contingut i fer que arribi a públics molt concrets per zona geogràfica, edat, sexe, gustos, hàbits, etc.

Els Mass media, en canvi, serveixen per arribar a grans masses de públic poc segmentables, per aquest motiu habitualment veiem anuncis a la TV o al diari que no ens interessen personalment perquè no van adreçats a nosaltres. D’altra banda els productes que s’anuncien als Mass media normalment són productes molt generalistes i que molta gent utilitza: xampú, detergent, cotxes. També és cert que la publicitat a la ràdio i la TV aprofita les franges horaries per adreçar-se al públic que estadísticament més veu la televisió o escolta la ràdio en cada moment del dia.

Tot i que molts cops ens sembla que la nostra marca no mereix utilitzar els Mass media per a publicitar-se, potser per qüestió d’inversió, magnitud, etc. el cert és que moltes cadenes generalistes d’abast nacional i estatal, ofereixen productes molt a la mesura de les empreses petites i d’àmbit territorial, amb desconnexions locals i uns preus realment a tenir en compte.

Tot plegat, a més, combinat amb una bona estratègia i la gestió i assessorament per part d’una agència de màrqueting de confiança, us permetrà assolir reptes que potser sempre us havien semblat massa lluny de la vostra estratègia.

Posem un exemple per poder-ho visualitzar millor:

Tenim un negoci de càtering que ofereix els seus serveis a la plana de Lleida, i volem captar més clients nous durant la primavera, el nostre pressupost és de 4000€ i hem de pensar com utilitzar-los per treure’n el màxim rendiment.

L’objectiu és captar nous clients per valor de 40.000€ entre banquets gourmet i menús populars.

Un cop avaluat el nostre target (públic objectiu), el segmentem de la següent manera, en un mercat que abasta les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i Les Garrigues:

 • Famílies amb fills en edat de fer la Primer Comunió (hi arribem amb anuncis en xarxes socials).
 • Parelles que estan cercant informació sobre casaments (hi arribem fent ús de paraules clau i el retargeting*).
 • Associacions, clubs esportius i d’oci que organitzen esdeveniments, sopars, etc. (fem una estratègia sniper, cercant noms i cognoms de persones relacionades).
 • Comissions de jovent que organitzen esdeveniments, sopars, etc. (fem una estratègia sniper, cercant noms i cognoms de persones relacionades i contactant-hi directament).
 • Persones i empreses que estan cercant informació sobre contractació de grups musicals i espectacles (ho fem per l’ús de paraules clau i el retargeting*).
 • Ajuntaments (fem una estratègia sniper, cercant noms i cognoms de persones relacionades i contactant-hi directament).

Definim que l’estratègia i el pressupost per partida serà:

 • Xarxes socials Instagram, Facebook, Tik Tok i LinkedIn on generar contingut empàtic amb el públic objectiu que capti la seva atenció i interès, a més de les qualitats, exemples de clients satisfets i preus tipus de serveis. 200€ extra al pressupost mensual de gestió de xxss.
 • SADS: Social ADS, anuncis en xarxes socials. Promocionarem contingut publicat en xxss a més d’ofertes concretes i preus tipus de serveis. 900€
 • GADS: Google ADS, anuncis a Google (avaluar en altres cercadors com Bing o Ecosia…). Promocionarem ofertes concretes i preus tipus de serveis. 900€
 • Ràdio: Farem una campanya d’anuncis a RAC1, Catalunya Ràdio i la SER en desconnexió territorial per a Lleida (Plana de Lleida). 1200€
 • Vídeo: Realitzarem un total de 4 vídeos per empatitzar amb els targets agrupats. 600€
 • Web: Habilitarem 2 pàgines d’aterratge on dur els diferents targets agrupats, amb un CTO (Call to action, o crida a l’acció) per contactar amb nosaltres. 200€

A grans trets, fem una inversió continguda en màrqueting que abasta el nostre públic i diferents canals, entre els que hem inclòs un Mass media, la ràdio.

L’ús dels Mass media no està acotat només a grans corporacions, en la mesura de cada projecte, tenim en premsa, ràdio i TV un canal que podem aprofitar i treure’n rendiment.

Si el post t’ha aportat alguna cosa útil fes-lo arribar a aquelles persones que creus que els pot interessar, o comparteix-lo a les teves xarxes social.

I si vols avaluar la teva campanya concreta, ens pots contactar i et farem una proposta estratègica i una proposta econòmica a la mida del teu projecte, entra aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta’m-ho, estaré encantat de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter i Facebook.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari