Ets de Pepsi o de Coca-Cola? De Colacao o de Nesquik? British Airways o Ryanair? Nike o Adidas? És molt probable que tinguis clares les teves respostes, ja que totes aquestes marques compten amb estratègies molt potents de posicionament. I què vol dir això? Doncs que tenen molt clar quin és el perfil o perfils del consumidor final, els valors que volen transmetre i en definitiva la imatge que volen donar, o la reputació online, també coneguda com a branding online.
Anem per passos, que amb alguns anglicismes per aquí al mig, alguns ja ens hem perdut -sembla que ara està de moda això de posar noms anglesos a tot-. Fer branding no és res més que fer marca, és a dir, treballar la nostra reputació i donar-nos a conèixer. Un exemple de fer branding podria ser parlar dels recursos que una marca destina a Responsabilitat Social Corporativa; de les accions amb les quals col·labora; dels valors que vol transmetre -professionalitat, eficàcia, treball en equip-,… D’aquesta manera, és com si donéssim personalitat i caràcter propi a la nostra marca (exemples: és catalana, experta en el mercat estranger, respecta el medi ambient, col·labora amb projectes d’exclusió social,…).
“Puc fer-ho jo?” et preguntaràs. I tant! També ets capaç de construir una taula a partir de 4 fustes, oi? La qüestió no és si ho pots fer o no, sinó de quant de temps disposes per a dedicar-t’hi. Un fuster podrà fer-te la taula en un matí. I tu també la faràs, però potser tardes una setmana. I és que el màrqueting requereix tenir uns coneixements bàsics i actualitzar-se constantment ja que el món d’Internet i de les xarxes socials canvia a cada instant.
Cal tenir en compte que aquesta professió, la de Social Media Manager, és relativament nova. Només fa uns anys que les empreses han començat a veure el potencial de les xarxes socials i per tant, encara queda per a descobrir. Molts es poden dedicar al Facebook, però només els professionals es dediquen al màrqueting online. És a dir, de posar missatges al Facebook en sabem tots, però aquests han de tenir un objectiu final. Vols explicar històries o busques resultats?
El que està clar és que ens trobem en un canvi de paradigma on el màrqueting offline sense l’online ja no té sentit. L’smartphone ha passat a ser una extensió més del nostre braç i com a tal, s’ha d’aprofitar tot el seu potencial amb una bona estratègia de posicionament.
Si tu també vols aprofitar totes les avantatges que té el món digital, nosaltres et podem donar un cop de mà. Perquè de fer sabates no en sabem, però de fer màrqueting amb resultats, hi tenim força experiència.