Twitter, ni puja ni baixa. Ni tot el contrari?

Twitter, ni puja ni baixa. Ni tot el contrari?

La xarxa social del microbloging, qui sap on va?

Jo que sóc tuitaire empedreït des del 2009 i que em vaig enlluernar durant molt temps amb l’explosivitat d’aquesta xarxa social, amb el temps i, sobretot, des que alguns ‘experts’ potser interessats diuen que comença a fer farum de cadàver, vaig veient i analitzant el seu futur des de l’òptica d’usuari però també amb la visió de qui es guanya les garrofes immers en el social media -la nevera de casa s’omple gràcies a que em passo la vida entre xarxes socials :).
Ras i curt, i potser amb risc que algú m’acusi de prendre substàncies al·lucinògenes per dir això, penso que Twitter va encaminat a convertir-se en la Wikipèdia de les xarxes socials, l’avantsala de moltes opinions que tard o d’hora acabaran escrivint un apunt d’història.
A la fi, qui és tuitarie ho és per devoció, i observo que cada cop més la xarxa del pardalet blau genera contingut més interessant i que es polaritza entre els qui opinen i els qui escolten (llegeixen), és a dir que Twitter perd el terme mig del microemissor-receptor i és utilitzada pels emissors que tenen criteri i diuen la seva, i escoltada pels receptors que gaudeixen de la lectura i opinió dels primers. Com més alta és la qualitat del què s’hi diu, menys necessària és la discrepància.
Com a excepció a aquesta normalitat, és ben cert que Twitter també ha resultat la plataforma ideal per a generar diàleg, opinió i contraopinió per a molts programes de televisió, permetent als usuaris formar part del debat del mateix.

També penso, i d’aquí el paral·lelisme amb la Wiki, que Twitter serà un espai per a les ONG’s, els grups d’opinió i els lobbies ‘bons’ -antagònica combinació ja que acostumem a relacionar els lobbies amb poder econòmic i poder per poder.
Aquest espai Twitter, al meu entendre, servirà per a canalitzar i captar fluxos d’opinió a nivell mundial, corrents de criteri que ajudaran a canviar el món, pensem que els grans reptes col·lectius com les revoltes culturals i socials han tingut en Twitter la seva plataforma de viralització més potent, per davant de ‘monstres’ consolidats com Facebook o emergents com Instagram.
Imagino un Twitter com el canal prominent per a organismes com Nacions Unides, Metges Sense Fronteres, Organització Mundial de la Salud o la pròpia Wikipedia.

Ocell de Twitter
Sialia currucoides, ocell inspirador del logo de Twitter, originari de la costa atlàntica d’Amèrica del Nord.

I les marques, tindrem espai a Twitter? Sens dubte sí, si hi ha qui escolta, hi haurà qui parli, oi? Tot i això caldrà redefinir estratègies per a cercar efectivitat i eficiència a la xarxa del Sialia currucoides

Bé, abans de tancar garanteixo que cap psicòtrop m’ha empés a escriure això i que, si la cosa continua així, potser acabo posant en marxa un Verkami per a comprar Twitter entre tots i que es mantingui un espai social democratitzat i sense masses interessos econòmics, a veure si arriba algun dia en què podem dir allò tant bonic de ‘sempre ens quedarà Twitter’
A reveure #xarxessocials

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari